Anja Osterman bronasta na sredozemskih igrah v Španiji.

0
611

V španskem Castelldefelsu so sprinterji na mirnih vodah zaključili z nastopi na sredozemskih igrah. Z bronasto kolajno v ženskem kajaku na 500 metrov se je izkazala Anja Osterman, ki je veslala tudi na 200 metrov in bila peta. Peto mesto je med kajakaši na 200 metrov zasedel tudi Rok Šmit, Simon Blaževič je bil sedmi na 500 metrov, Šmit in Blaževič pa sta bila sedma tudi v kajakaškem dvojcu na 500 metrov.

Anja Osterman je na sredozemskih igrah, na progi, ki je leta 1992 gostila olimpijske igre, v finalu na 500 metrov osvojila kolajno bronastega leska. Pred njo sta ciljno linijo prečkali le Srbkinja Milica Starović in Portugalka Joana Vasconcelos.

Le 40 minut kasneje je kajakašice čakal še finale na 200 metrov, kjer je Anja Osterman zasedla peto mesto. Zmagala je Španka Teresa Portela, druga je bila Francozinja Sarah Guyot, tretja pa še ena Teresa Portela, le da s Portugalske.

Po kolajni je Ostermanova povedala: »Zadovoljna sem. To je šesta tekma, četrti teden tekmovanj. Danes je bil zadnji tekmovalni dan, zadnja tekma. Na 500 metrov sem osvojila tretje mesto, na 200 metrov sem veslala malo slabše in osvojila peto mesto, ampak sem vseeno zadovoljna, da je vsaj ena medalja. Lahko bi bilo boljše, ampak sem vseeno zadovoljna. Imeli smo jasne cilje. Na mediteranskih igrah je res manj tekmovalk, ampak po državah imamo v kajaku na mediteranskih igrah nekaj zelo dobrih tekmovalk. Tu je bilo pet, šest zelo dobrih, jaz sem bila ena izmed njih. Cilji so bili visoki, ciljali smo tudi na medaljo. To sem osvojila, lahko bi bila celo kakšno mesto višje, ampak glede na pogoje sem zadovoljna. Zdaj me čaka še mesec in pol priprav, potem pa vrhunec sezone – svetovno prvenstvo.«

Do odličnega petega mesta je v konkurenci kajakašev na 200 metrov priveslal Rok Šmit. Zmage se je veselil Španec Carlos Garrote, ki je pred dvema tednoma v Beogradu postal tudi evropski prvak na tej razdalji. Srebro je pripadlo Srbu Marku Dragosavljeviću, bronastemu z letošnjega evropskega prvenstva, bron pa Francozu Maximu Beaumontu, ki je bil drugi na tej razdalji na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

V finalu kajakašev na 500 metrov je veslal Simon Blaževič in v cilj priveslal kot sedmi. Zmagal je Španec Roi Rodriguez, pred Portugalcem Fernandom Pimento, aktualnim evropskim prvakom na 1000 metrov, in Francozom Guillaumom Burgerjem.

Rok Šmit in Simon Blaževič sta moči združila tudi v kajakaškem dvojcu na 500 metrov. V cilj sta priveslala kot sedma. Tudi v zadnji tekmi dneva se je zmage veselila Španija. Najhitreje sta s progo namreč opravila Marcus Walz in Rodrigo Germade, srebrna z letošnjega evropskega prvenstva, druga sta bila Francoza Guillaume Decorchemont Le Floch in Franck Le Moel, tretja pa Srba Ervin Holpert in Vladimir Torubarov.