Luka Božič na Slovaškem tik pod zmagovalnim odrom.

0
582

Slalomisti na divjih vodah ta konec tedna tekmujejo na uvodni tekmi svetovnega pokala v letošnjem letu. Prvi dan finalnih odločitev je za najboljši slovenski dosežek poskrbel kanuist Luka Božič, ki je zasedel četrto mesto. V finalu je veslala tudi kajakašica Eva Terčelj in bila sedma.

V Liptovskem Mikulašu, na progi, ki je leta 2016 gostila člansko evropsko prvenstvo, se slalomisti na divjih vodah merijo na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnjem letu. V finalu kanuistov je za najboljši slovenski rezultat dneva poskrbel Luka Božič, ki je priveslal do četrtega mesta. Od zmagovalnih stopničk ga je ločilo 22 stotink sekunde. Primorec je bil edini slovenski finalist med kanuisti. Benjamin Savšek je namreč v polfinalu zasedel enajsto mesto ter za eno mesto oziroma za pičlih sedem stotink sekunde zgrešil uvrstitev v finale, zmagovalec kvalifikacij Jure Lenarčič pa je z dotikom polfinalno vožnjo končal na 19. mestu.

Zmagal je Nemec Sideris Tasiadis, pred Slovakom Alexandrom Slafkovskim in Britancem, sicer letošnjim evropskim prvakom, Ryanom Westleyjem.

Dve predstavnici smo imeli v polfinalu kajakašic. Urša Kragelj je po tretjem mestu v kvalifikacijah tokrat na progi naredila dva dotika, kar ji je prineslo dodatne štiri kazenske sekunde, odneslo pa uvrstitev v finale. Na koncu je bila sedemnajsta. Boljše se je odrezala Eva Terčelj, ki je bila po kvalifikacijskem nastopu deseta. V polfinalu je tokrat dosegla osmi čas, v finalu pa je bila uvrščena mesto višje, torej na sedmo mesto.

Zlato kolajno si je priveslala Avstralka Jessica Fox, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa Nemka, aktualna evropska prvakinja, Ricarda Funk.

V nedeljo bomo imeli v polfinalu kajakašev štiri predstavnike – Petra Kauzerja, Martina Srabotnika, Vida Kudra Marušiča in Nika Testena, medtem ko sta kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog nastopa sklenili v kvalifikacijah.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/liptovsky-mikulas-2018/rankings-results

 

Foto: Ettore Ivaldi