V finalu sredozemskih iger vsi slovenski čolni.

0
604

Sprinterji na mirnih vodah so s kvalifikacijskimi in polfinalnimi tekmami začeli z nastopi na letošnjih sredozemskih igrah, ki jih gosti Španija. Medtem ko večina športnih dogodkov poteka v Tarragoni, se sprinterji za medalje merijo v Castelldefelsu poleg Barcelone. Uvodni dan so bili uspešni vsi slovenski čolni, saj so se vsi uvrstili v nedeljski finale.

Slovensko ekipo v sprintu na mirnih vodah tokrat sestavljajo trije reprezentanti, in sicer Anja Osterman, ki vesla na 200- in 500-metrski razdalji, ter Rok Šmit in Simon Blaževič. Skupaj veslata v kajakašem dvojcu na 500 metrov, Šmit vesla še na 200 metrov, Blaževič pa na 500 metrov. Vse bomo videli tudi v nedeljo, saj so bili uspešni v kvalifikacijah in polfinalu.

Anja Osterman je v kvalifikacijski skupini kajakašic na 500 metrov v cilj priveslala kot tretja in si tako zagotovila neposredno uvrstitev v nedeljski finale. Pred njo sta ciljno linijo prečkali Portugalka Joana Vasconcelos in Francozinja Lea Jamelot. Kasneje je Ostermanova nastopila še na 200 metrov. Po zmedi pri startu je postalo jasno, da se ji bo neposredna uvrstitev v finale izmuznila, tako da jo je opoldne čakal še polfinalni nastop na najkrajši razdalji. Bila je namreč peta. Prva tri mesta so zasedle Španka Teresa Portela, Srbkinja Milica Starović in Italijanka Francesca Genzo. V drugo je Ostermanova brez težav priveslala v finale, saj je v polfinalu najbližjo zasledovalko Anomario Govorčinović s Hrvaške prehitela za tri sekunde in pol.

Neposredno uvrstitev v finale iz kvalifikacij si je s tretjim časom skupine zagotovil tudi kajakaš Rok Šmit v 200-metrski preizkušnji. Najboljši čas je postavil aktualni evropski prvak Carlos Garrote iz Španije, drugi pa je bil Portugalec Messias Baptista.

Šmit je v kajakaškem dvojcu na 500 metrov moči združil s Simonom Blaževičem. V kvalifikacijski skupini, kjer je bil najhitrejši srbski dvojec Ervin Holpert – Vladimir Torubarov, sta bila peta in nastopila še v polfinalu. V polfinalu sta zaostala le za turško navezo in se uvrstila v nedeljski finale.

V posamični konkurenci, in sicer kajakašev na 500 metrov, je nastopal še Simon Blaževič. V uvodnem nastopu dneva je bil četrti in tako za las zgrešil neposredno uvrstitev v finale. V polfinalnem nastopu je dosegel drugi čas, zaostal je le za Tunizijcem Mohamedom Alijem Mrabetom, kar je pomenilo, da se je tudi on uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

Vsa kajakaška finala mediteranskih iger bodo na sporedu v nedeljo.

 

Rezultati: http://results.tarragona2018.cat/public/html/en/CAS/schedule/daily.html