V Ljubljani znova Zmajčkov pokal.

0
319

V okviru tekmovanj za najmlajše že več let v Ljubljani poteka tudi Zmajčkov pokal, slalomsko tekmovanje s prirejenimi pravili. Mladi slalomisti in slalomistke so tudi tokrat na Ljubljanici kazali svoje spretnosti v čolnu.

Nastopili so v treh starostnih kategorijah, od najmlajših cicibanov in cicibank, mlajših deklic in dečkov, pa do že nekoliko bolj izkušenih starejših deklic in dečkov. Med starejšimi dečki je v kajaku in kanuju s progo najbolje opravil Vid Oštrbenk iz KKK Čatež. V kajaku je bil drugi Lan Tominc iz KKK Nivo Celje, tretji pa Klemen Kavzar iz BD Steklarna Hrastnik, v kanuju pa je za drugo mesto poskrbel Maj Oštrbenk (KKK Čatež), za tretje pa Nik Gerčer iz domačega KKK Ljubljana. Brata Oštrbenk sta zmagala v dvojcu, kjer sta bila druga in tretja predstavnika KKK Tacen – Filip Ignjič in Twan Lange sta bila druga, Jaka Miljavec in Lenart Burgar pa tretja. Med kajakašicami je bila najbolj spretna Maša Račič iz KKK Krško, drugo mesto je osvojila Hrvatica Katja Bengeri, tretje pa Živa Kurinčič iz KK Soške elektrarne.  Bengerijeva je bila najboljša v kanuju, drugo mesto je pripadlo Zalo Zanoškar iz Celja, tretje pa Manci Gosenci iz domačega kluba na Livadi v Ljubljani. Slednja je v dvojcu moči združila s klubsko kolegico Heleno Domanjko, s katero sta zmagali pred Mašo Račič in Lejo Sušin iz KKK Krško ter Leo Volk in Hano Ilijaš iz KKK Čatež.

V kategoriji mlajših dečkov sta med kajakaši za dvojno zmago poskrbela predstavnika KKK Nivo Celje Jan Ločnikar in Aljaž Marolt, tretji pa je bil predstavnik KKK Krško Taj Kevin Bizjak. Med kajakašicami je bila najuspešnejša Zarja Colnar (KKK Tacen), druga je bila Sara Belingar (KK Soške elektrarne), tretja pa Hana Ilijaš (KKK Čatež). Ilijašova je bila tretja tudi v kanuju, kjer sta se pred njo zvrstili Helena Domanjko (KKK Ljubljana) in Sara Belingar (KK Soške elektrarne). V kanuju je zmagal Lenart Lapornik (KKK Tacen), drugo in tretje mesto pa sta osvojila člana KK Soške elektrarne Urban Gajšek in Adam Križaj.

Med cicibani je bil najbolj spreten Tjaš Kupsch iz KKK Ljubljana, drugi je bil Anže Marinko iz KKK Tacen, tretji pa Matej Madon iz KK Soške elektrarne. Med cicibankami je zmagala Naja Pinterič (KKK Čatež), pred Asjo Jug (KK Soške elektrarne) in Gajo Bitenc (KK Simon).

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Zmaj2015Uradni_CtBD.pdf