Mladi divjevodaši sezono zaključili v Hrastniku.

0
614

Hrastnik je gostil zadnjo letošnjo divjevodaško tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. Mladi tekmovalci in tekmovalke so na Savi veslali na tekmi klasičnega spusta, nastopili pa so v različnih kategorijah.

V konkurenci starejših dečkov je med kajakaši zmaga ostala doma, saj je bil na progi najhitrejši predstavnik Brodarskega društva Hrastnik Klemen Kavzar. Za njim sta se zvrstila Erazem Šavli iz KK Soške elektrarne in Vid Oštrbenk iz KKK Čatež. Slednji je bil najboljši v konkurenci kanuistov, kjer sta mu družbo na odru za zmagovalce med starejšimi dečki delala še Juš Javornik in Nejc Gradišek (oba KK Simon). Še eno kolajno si je Vid priveslal skupaj z bratom Majem Oštrbenkom v dvojcu. Med starejšimi dečki sta bila najboljša, za njima pa sta se zvrstila dvojca Juš Javornik – Nejc Gradišek (KK Simon) in Erazem Šavli – Matevž Manfreda (KK Soške elektrarne). V dvojcu so se preizkusile tudi starejše deklice. Zmagali sta Sara Belingar in Neja Vodopivec iz KK Soške elektrarne, drugi sta bili Manca Gosenca in Helena Domanjko iz KKK Ljubljana, tretji pa Brina Zupan in Gaja Bitenc iz KK Simon. Med kanuistkami v konkurenci starejših deklic je bila najboljša Eva Alina Hočevar (KK Simon), za njo pa se je uvrstila Manca Gosenca iz KKK Ljubljana. V tej starostni kategoriji je bila med kajakašicami najhitrejša Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne), ki je prehitela Živo Brglez iz domačega hrastniškega kluba in Evo Alino Hočevar iz KK Simon.

V konkurenci mlajših dečkov sta tako v kanuju kot kajaku zmagi odšli na Primorsko. V kajaku je zmagal Miha Rijavec (KK Soške elektrarne), pred Janom Ločnikarjem (KKK Nivo Celje) in Lenartom Lapornikom (KKK Tacen), v kanuju pa Miha Faganelj (KK Soške elektrarne), pred Lenartom Lapornikom (KKK Tacen) in klubskim kolegom Miho Rijavcem, ki je bil najhitrejši v kajaku. Med kajakašicami je prvo mesto osvojila Helena Domanjko (KKK Ljubljana), druga je bila Zarja Colnar (KKK Tacen), tretja pa Daša Grešak (BD Steklarna Hrastnik). V kanuju je Naja Pinterič veslala nekoliko hitreje kot Hana Iljaš (obe KKK Čatež). Med dvojci sta bila Žiga Lin Hočevar in Martin Gale (KK Simon) hitrejša od Taja Kevina Bizjaka in Tilna Zorka (KKK Krško).

Med kajakašicami v konkurenci cicibank je bila najhitrejša Naja Pinterič iz Čateža, za njo pa sta se zvrstili Brina Zupan in Gaja Bitenc (obe KK Simon). Med cicibani je s progo najbolje opravil Tjaš Kupsch iz KKK Ljubljana, drugi je bil Domen Bregar, tretji pa njegov klubski kolega Anže Marinko (oba KKK Tacen).

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/RezultatiSpustHrastnik_GQxu.pdf