V Celovcu je potekalo slalomsko tekmovanje Alpe-Adria.

0
582

Ob koncu kajakaške sezone so slovenski slalomisti in slalomistke na divjih vodah dosegli nekaj izvrstnih rezultatov na tekmovanju Alpe-Adria v Celovcu. Med kanuisti je zmagal Anže Berčič, Blaž Cof pa je bil tretji, zmagal je tudi Tine Kancler, ki je bil najhitrejši v kanuju med mladinci, Vid Kuder Marušič in Žan Jakše sta bila drugi oziroma tretji med kajakaši, dve kolajni je med kanuistkami in kajakašicami v konkurenci najmlajših osvojila Eva Alina Hočevar, v kanuju ji je družbo med dobitnicami kolajn delala še Zala Zanoškar, med najmlajšimi kajakaši je slavil Lan Tominc, še posebej pa so bili uspešni najmlajši kanuisti, saj so Juš Javornik, Jaka Bernat in Lenart Lapronik zasedli prva tri mesta. Do kolajne med veterani je prišel Dean Bezeljak.

Na tradicionalnem tekmovanju v Celovcu, kjer so poleg domačinov in slovenskih predstavnikov veslali še tekmovalci in tekmovalke iz preostalih okoliških držav – Italije, Nemčije, Švice, Slovaške, Hrvaške in Madžarske, pa tudi Velike Britanije, so naši predstavniki pokazali dobro pripravljenost. Anže Berčič je bil najboljši v članski konkurenci kanuistov, kjer se mu je še najbolj približal Nemec Florian Breuer, sicer reprezentant do 23 let. Tudi bron je pripadel slovenskemu kanuistu Blažu Cofu, Simon Hočevar pa je bil četrti. V članski konkurenci kajakašev je zmagal Avstrijec Matthias Weger, za njim pa sta bila uvrščena dva slovenska predstavnika – Vid Kuder Marušič in Žan Jakše.

V mladinski konkurenci kanuistov je bil najspretnejši Tine Kancler, za katerim sta se zvrstila dva italijanska predstavnika Alberto Querci in Matteo de Franco. Kancler je nastopil tudi v kajaku, kjer je bil peti. Tik pod stopničkami, na četrtem mestu, je tekmo končal Val Manfreda Vidrih, od katerega so bili boljši le domačin Mario Leitner ter Italijana Marco Vianello in Nicola Fiorese. V tej konkurenci je bil Luka Čižman sedmi, Domen Tominec deseti, Jakob Jež 19., Matej Jereb 22., Blaž Anžlovar 26., Marko Petek 30., Brin Colnar 32., Matevž Matjašec pa 37. Med mladinkami je Jana Hočevar veslala tako v kanuju kot kajaku. V kanuju je bila šesta, v kajaku pa 12. V kanuju je zmagala Avstrijka Nadine Weratschnig, v kajaku pa njena sestra Nina. Tudi drugo mesto med kajakašicami je po zaslugi Valentine Dreier ostalo v Avstriji, tretja pa je bila Italijanka Francesca Muscara. V kanuju sta srebro in bron osvojili Britanki Non Dingle in Emily Davies.

Na progo so se podali še veterani, med katerimi je bil Dean Bezeljak drugi, Bojan Ločnikar pa šesti, pa tudi najmlajši slalomisti in slalomistke. Z dvema drugima mestoma se je izkazala Eva Alina Hočevar, ki je bila na stopničkah v kajaku in kanuju. V kanuju ji je s tretjim mestom družbo delala še Zala Zanoškar, ki je bila blizu kolajni tudi v kajaku. Zasedla je četrto mesto. V isti kategoriji kajakašic je bila Ria Šribar šesta, Zarja Colnar deseta, Manca Gosenca 11., Maša Rebernik pa 14.

Za slovensko prevlado v kanuju so poskrbeli mladi Juš Javornik, Jaka Bernat in Lenart Lapornik, ki so zasedla prva tri mesta, uspeh pa je s šestim dopolnil še Lan Tominc. Slednji je bil najhitrejši v kajaku, kjer sta mu na odru za zmagovalce družbo delala Italijana Jacob Luther in Leonardo Grimandi. Lenart Burgar je bil v tej konkurenci četrti, Erazem Šavli šesti, Jan Ločnikar sedmi, Andraž Pavšič deseti, Domen Višnar 12., Maks Alič 13., Jaka Miljavec 15., Ulan Valant 16., Lenart Lapornik 18., Lovro Petek 19., Matevž Manfreda 20., Filip Ignjič 21., Nejc Gradišek 24., Jakob Šavli 25., Žak Gomišek 26., Jan Gril 27., Jan Štekar 33., Aljaž Marolt 35., Jure Kovačič 36., Rok Pristotnik 38., Žiga Korec pa 39.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/alpeadria_2015_results_stSI.pdf