V nedeljo so zmagali Kragljeva, Kozorogova, Srabotnik in Savšek.

0
582

Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu opravili še z drugo izbirno tekmo za sestavo reprezentance. Tako kot na prvi tekmi je bil med kanuisti najboljši Benjamin Savšek, med kajakašicami je prepričljivo zmagala Urša Kragelj, med kajakaši je bil najboljši Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Medtem ko se člani in mlajši člani še potegujejo za mesta v reprezentanci, pa so danes z izbirnimi tekmami zaključili mladinci.

Za najbolj suvereno zmago dneva je poskrbela kajakašica Urša Kragelj, ki je v cilj priveslala 8,99 sekund hitreje kot drugouvrščena Ajda Novak, le štiri stotinke za Novakovo pa je na tretjem mestu zaostala Eva Terčelj.

Kragljeva je bila z nedeljskim nastopom bolj zadovoljna kot s sobotnim, kjer je zasedla drugo mesto: »Danes sem se na splošno počutila precej boljše kot včeraj. Poskušala sem doseči, da bi čoln lepo tekel. Občutka, da sem najhitrejša nisem imela, sem se pa trudila pri vsakih vratih dodajati, da bi mi čoln tekel. Kot sem rekla že pred dvema mesecema, sem imela ravno dovolj časa za dvig fizične pripravljenosti, kar mi je uspelo. S tega vidika se dobro počutim in zdaj bodo te tekme še pokazale, na čem moram še delati. So odličen test, da vidiš, ali si z glavo na pravem mestu. Več kot toliko za evropsko prvenstvo ne morem narediti.«

Med kanuistkami je s progo sicer najhitreje opravila Lea Novak, a so jo kazenske sekunde potisnile na drugo mesto, zmagala pa je Alja Kozorog, ki je bila na koncu hitrejša za 37 stotink sekunde. Zmagovalka sobotne izbirne tekme Nina Bizjak je bila tokrat tretja.

Najdlje smo čakali na rezultate kajakaške preizkušnje, saj je v kategoriji, kjer je vselej zelo izenačen boj za mesta v ekipi in tudi največ kandidatov za reprezentančna mesta, padlo kar nekaj poizvedb oziroma pritožb na sodniške odločitve, tako da so kočljive situacije pregledovali še kar nekaj časa po zadnjem startu. Pod drobnogledom je bil tudi Peter Kauzer, za katerega je sprva kazalo, da je zmagal, in to z eskimskim obratom v zadnjem delu proge, a mu je prav ta situacija s prevračanjem pri vratih prinesla dodatnih 50 kazenskih sekund, tako da je bil Hrastničan na koncu 18. Ta uvrstitev sicer ne prinaša skrbi za uvrstitev v reprezentanco, saj je imel Kauzer po zaslugi lanske olimpijske kolajne precejšen bonus pred izbirnimi tekmami, zmagal pa je tudi včeraj, tako da njegovo mesto v reprezentanci ni vprašljivo.

V napetem in zanimivem finalu kajakašev se je na koncu najbolj veselil Celjan Martin Srabotnik, na drugo mesto se je uvrstil Vid Kuder Marušič, tretji pa je bil Tine Kancler, ki je zasedel vrh razpredelnice kajakašev na izbirnih tekmah za mladinsko reprezentanco.

Je pa do druge zmage ta vikend priveslal kanuist Benjamin Savšek. V kvalifikacijski vožnji je naredil nekaj napak, v finalni vožnji pa prikazal precej boljši nastop. Pol sekunde za njim je zaostal njegov klubski kolega Jure Lenarčič, tretji pa je bil Luka Božič.  

»Kaže, da sem dobro pripravljen pred letošnjo sezono. V kvalifikacijah sem imel nekaj težav, ampak sem vesel, da se mi je izšlo in da sem startal v finalu ter dosegel drugo zmago na izbirnih tekmah. Zaenkrat gre vse po načrtih in sem zadovoljen, da gre tako.  Danes so bila prva vrata postavljena zelo zahtevno, tako da si moral precej paziti. V prvi vožnji sem želel preveč poleteti skozi njih, pa se mi ni izšlo, tako da sem v drugo bolj nadzoroval, pa tudi do cilja mi je lepo steklo,« je povedal Savšek.

Po izbirni tekmi v Solkanu ter dveh ta vikend v Tacnu (tekma v Celju je zaradi previsokega vodostaja odpadla) smo dobili tudi končno razvrstitev med mladinci, ki jih letos čakata svetovno mladinsko prvenstvo v Bratislavi ter evropsko prvenstvo v Nemčiji. Končna podoba mladinske ekipe bo uradno znana kasneje, saj morajo ekipo in kandidate najprej potrditi na strokovnem svetu. Po treh izbirnih tekmah so v razpredelnici najvišje uvrščeni naslednji tekmovalci in tekmovalke: med kajakaši Tine Kancler (KK Soške elektrarne), Lan Tominc in David Rozman (oba KKK Nivo Celje), med kanuisti Urh Turnšek (KKK Nivo Celje), Nejc Polenčič in Tine Kancler (oba KK Soške elektrarne), med kajakašicami Lea Novak (KKK Tacen), Eva Alina Hočevar (KK Simon) in Eva Jeklin (KK Soške elektrarne), med dvojci Maj in Vid Oštrbenk (KKK Čatež), med kanuistkami pa Lea Novak in Eva Alina Hočevar.

Člane in mlajše člane čakata še dve izbirni tekmi, in sicer prihodnji vikend znova v Tacnu.

 

REZULTATI: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2634