V nedeljo v Tacnu še ena preizkušnja. Začetek prve vožnje ob 10. uri, finale ob 14. uri.

0
434

V Tacnu ta konec tedna poteka zelo močna mednarodna tekma v slalomu na divjih vodah, ki se je poleg vseh najboljših slovenskih predstavnikov udeležujejo tudi številni tujci, ki so izkoristili priložnost za trening na progi, ki bo junija gostila evropsko prvenstvo. Prvi dan tekmovanj so se izkazali Peter Kauzer in Benjamin Savšek, ki sta zmagala med kajakaši oziroma kanuisti, Urša Kragelj, ki je bila druga med kajakašicami, ter Janoš Peterlin, ki je bil med kajakaši tretji.

Savske brzice ta konec gostijo imenitna imena slaloma na divjih vodah, ki so v Ljubljano pripotovala na trening in tekmi ta konec tedna. Močna zasedba je tudi izvrstna priložnost za naše tekmovalce in tekmovalke, da preverijo trenutno pripravljenost v primerjavi s tekmeci. Po rezultatih prvega tekmovalnega dne sodeč bodo Slovenci tudi letos naskakovali vrh.

V konkurenci kajakašev je zmagal Peter Kauzer, ki je olimpijskega prvaka – Britanca Joeja Clarka – prehitel za 1,82 sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstil Kauzerjev klubski kolega Janoš Peterlin. Med najboljšo deseterico, kot deveti, je tekmo končal še Celjan Simon Brus.

Tudi med kanuisti je zmaga po zaslugi Benjamina Savška ostala doma. Za 84 stotink sekunde je prehitel olimpijskega podprvaka Mateja Benuša s Slovaške. Tretji je bil Švicar Thomas Koechlin, peti Anže Berčič, osmi Jure Lenarčič, deseti pa Luka Božič.

Med kajakašicami je Urša Kragelj priveslala do drugega mesta, zaostala je le za Avstrijko Corinno Kuhnle, ki ji Tacen očitno res leži, saj je leta 2010 tu osvojila naslov svetovne prvakinje. Tretja je bila še ena Avstrijka Viktoria Wolffhardt. Ajda Novak je zasedla peto mesto, Eva Terčelj pa deseto.

Svoje predstavnice smo imeli tudi med kanuistkami, kjer je najboljši rezultat postavila Nina Bizjak s petim časom finala, Lea Novak je bila sedma, Alja Kozorog pa deseta. Zmagala je Slovakinja Sona Stanovska, pred Ukrajinko Viktorio Us in Čehinjo Moniko Jančovo.

V konkurenci dvojcev, kjer nismo imeli svojih predstavnikov, sta slavili češki posadki Kašpar – Šindler in Karlovsky – Jane, pred Slovakoma Petrom in Pavolom Hochschornerjem.

V nedeljo slalomiste čaka še ena tekma. Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, finale pa ob 14. uri.

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/final_sobota.pdf