V nedeljskih preizkušnjah kajakaškega krosa peterica Slovencev

0
285

Nedelja na svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah v Parizu prinaša tekme v kajakaškem krosu. V prvem krogu tekmovanja bomo videli peterico Slovencev, ki je bila danes popoldne uspešna v kvalifikacijskih vožnjah na čas.

Tako kot v klasičnem slalomu, bodo tudi preizkušnje kajakaškega krosa na zadnji postaji svetovnega pokala v letošnjem letu potekale po posebnih olimpijskih pravilih. Iz sobotnih kvalifikacijskih voženj na čas si je napredovanje v nedeljski del tekmovanja priveslalo po 42 najhitrejših tekmovalk in tekmovalcev. Med njimi tudi obe kajakašici – Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar – ter vsi trije kajakaši – Vid Kuder Marušič, Tine Kancler in Žiga Lin Hočevar. Ajda Novak tokrat ni startala.

Eva Terčelj je kvalifikacijske vožnje končala na 18. mestu, Eva Alina Hočevar je bila 28., med kajakaši je bil Vid Kuder Marušič 13., Tine Kancler 25., Žiga Lin Hočevar pa 31. Uvrstitve so pomembne zaradi razvrstitve po skupinah, ki prinašajo bolj ali manj zahtevne tekmece.

V nedeljo nas čaka nekoliko drugačno tekmovanje, kot na prejšnjih tekmah svetovnega pokala in svetovnem prvenstvu. Po 42 tekmovalk in tekmovalcev bo razdeljenih v skupine po 3 oziroma 4 in sprva jih čaka prvi krog tekmovanja. Sledil bo repasaž, nato pa osmina finala, ki je na preostalih tekmah prvi krog tekmovanja po skupinah na izločanje. Nato sledijo še četrtfinale, polfinale in finale.

Prenos glavnega dela izločilnih bojev kajakaškega krosa si lahko ogledate ob 14.30 na TV SLO 2.

Spletni prenos in rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/vaires-sur-marne-2023

FOTO: Jure Lenarčič