V polfinalu tekme v Tokiu tudi Kauzer in Testen.

0
521

V Tokiu sta v kvalifikacijah NHK pokala v slalomu na divjih vodah nastopila dva slovenska kajakaša. Tako Peter Kauzer kot Niko Testen sta se uvrstila v nedeljski polfinale. Kauzer je uvodni tekmovalni dan na Japonskem zaključil na 13. mestu, Niko Testen pa je bil 21.

V kajakaškem centru Kasai je potekal drugi tekmovalni dan mednarodne slalomske tekme NHK pokal, ki služi kot kvalifikacijsko tekmovanje za nastop na uradnem testnem tekmovanju pred olimpijskimi igrami 2020, ki sledi prihodnji konec tedna.

Po petkovih kvalifikacijah kajakašic in kanuistov, sta v soboto v uvodni fazi tekmovanja nastopila še kajakaša Niko Testen in Peter Kauzer. Oba sta si zagotovila nedeljski polfinale, čeprav s svojima nastopoma nista mogla biti najbolj zadovoljna. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili v dveh kvalifikacijskih vožnjah, kjer je na koncu štel boljši rezultat. V prvi vožnji je bil Peter Kauzer deveti, Niko Testen pa 17. Tudi v drugo jima ni šlo gladko, tako da je Kauzer na koncu kvalifikacije končal kot 13., Niko Testen pa je bil 21. Oba bosta nastopila v nedeljskem polfinalu.

Med kajakaši je v kvalifikacijah zmagal Čeh Ondrej Tunka, drugi je bil Švicar Martin Dougoud, tretji pa Avstrijec Felix Oschmautz. Med kanuistkami, kjer na Japonskem ni slovenske predstavnice, je bila najhitrejša Španka Nuria Vilarrubla, druga je bila Britanka Kimberley Woods, tretja pa Nemka Andrea Herzog.

V nedeljo bodo v polfinalu veslali kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič, kajakašica Eva Terčelj ter kajakaša Peter Kauzer in Niko Testen.