V Portorožu bodo organizirali 1. S-adventure izziv.

0
436

V Portorožu se 20. aprila 2013 obeta prav poseben športni dogodek, imenovan S-adventure izziv. Poleg veslanja se bodo tekmovalci morali izkazati še v orientaciji in opravljanju dodatnih nalog. Kajakaši se bodo merili na progi, dolgi 10 oziroma 15 km, tekmovalci na deski (SUP – stand up paddle) pa na 10km.

S-adventure izziv je veslaški dogodek na morju, ki ga 20. aprila pripravljajo v Portorožu, v piranskem zalivu, s štartom in ciljem na bernardinski plaži. Tu ne gre zgolj za tekmovanje na čas, temveč pomembno vlogo pri končnem rezultatu igra več dejavnikov, predvsem pa si organizatorji želijo, da bi bil dogodek čim bolj zabaven. Tekmovati je mogoče v kategoriji kajak (eno- in dvosed) in SUP. Za vsako kategorijo sta predvideni dve dolžini. Ker se dogodek imenuje izziv, so organizatorji pripravili še nekaj izzivov.

Izziv se začne že preden se čolni dotaknejo vode, s samim prihodom na dogodek, kjer se tistemu udeležencu, ki bo s transportom do lokacije dogodka pustil najmanjši okoljski odtis pripiše časovno prednost na samem štartu. Ker organizatorji iščejo čim bolj vsestranskega udeleženca, bi jih poleg veslanja radi preizkusili tudi v ostalih veščinah, ena pomembnejših bo orientacija oz. navigacija, saj bo trasa proge opremljena s kontrolnimi točkami – na vsaki od njih bodo navodila za dosego naslednje točke, na nekaterih pa so predvidene tudi dodatne naloge. V kolikor udeleženec ne bo našel ene izmed njih, lahko nadaljuje samo tako, da odvesla do plovila organizatorja, kjer pridobi navodila do naslednje točke. V primeru, da ne opravi naloge, se mu dodeli časovni pribitek.

Organizatorji želijo dogodek organizirati čim bolj trajnostno, z namenom promoviranja trajnosti, trajnostnega razvoja in odgovornega turizma, ter v tej luči prikazati tudi Portorož (oz. Piransko občino) – kot trajnostno usmerjeno turistično destinacijo.

 

Vse dodatne informacije: http://www.s-adventure.com/izziv/