V Pragi zaključek svetovnega pokala

0
319

Pred slalomisti na divjih vodah je zaključno dejanje v seriji tekem za svetovni pokal. Med petkom in nedeljo se bodo slalomisti v Pragi namreč pomerili na zadnji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni. Slovenska ekipa ima tudi pred to tekmo visoke cilje, Kauzer, Meglič in Savšek pa imajo odlično izhodišče tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.


Slovenska reprezentanca se na finalno tekmo svetovnega pokala v Pragi pripravlja že od ponedeljka, ko so pripotovali na Češko. Konkurenca na tekmi bo zelo dobra, saj organizatorji napovedujejo nastop več kot 300 tekmovalcev iz 34 držav. V primerjavi s prejšnjimi tekmami svetovnega pokala je slovenska reprezentanca doživela malenkostne spremembe. V konkurenci kajakašev bo namesto Dejana Kralja priložnost dobil Janoš Peterlin, ki je bil na izbirnih tekmah peti kajakaš, med kanuisti pa bo namesto Blaža Cofa na reki Vltavi nastopil Nejc Kravanja, ki se mu s šestim mestom v seštevku izbirnih tekem prav tako ni uspelo uvrstiti v člansko reprezentanco. Med kajakaši bodo poleg Peterlina nastopili še Peter Kauzer, Jure Meglič in Simon Brus, med kanuisti bodo tekmovali Savšek, Hočevar, Berčič, Lenarčič in Kravanja, med dekleti Eva Terčelj, Urša Kragelj in Nina Mozetič, med dvojci pa Luka Božič – Sašo Taljat, Dejan Kralj – Simon Hočevar ter Luka Slapšak – Urban Jarc. 
Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala imajo slovenski tekmovalci izvrstna izhodišča v skupnem seštevku svetovnega pokala, zato bo motiv na tej tekmi še toliko večji. Med kajakaši sta na prvem in drugem mestu slovenska tekmovalca. Peter Kauzer s 127 točkami vodi, le štiri točke pa za njim zaostaja Jure Meglič. Tretji je trenutno poljski kajakaš Dariusz Popiela, ki ima 120 točk. Lepo priložnost za zaključek sezone svetovnega pokala med tremi najboljšimi kanuisti ima tudi Benjamin Savšek, ki je s 105 osvojenimi točkami trenutno tretji. Vodi Slovak Matej Benuš, ki ima 148 točk, drugi pa je Čeh Stanislav Ježek, ki je osvojil 126 točk. Med najboljšo petnajsterico sta uvrščena tudi Simon Hočevar, ki je 13. (71 točk), in Anže Berčič, ki ima točko manj kot Hočevar in je 14. V konkurenci kajakašic vodi Slovakinja Jana Dukatova (162 točk), druga je njena rojakinja Dana Mann (132 točk), tretja pa je aktualna svetovna prvakinja Avstrijka Corinna Kuhnle (125 točk). Najboljša Slovenka je Eva Terčelj na 7. mestu (103 točke), Urša Kragelj pa je 13. (67 točk). V konkurenci dvojcev sta Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila druga v Franciji, izpustila pa tekmo v Nemčiji, deseta (78 točk). Lepo prednost pred zasledovalci imata Slovaka Peter in Pavol Hochschorner (165 točk), drugo in tretje mesto pa zasedata francoski dvojici Klauss-Peche (105 točk) in Fougere-Fougere (105 točk).
V petek bodo na sporedu vse kvalifikacije. V dopoldanskem delu programa se bodo pomerile kanuistke, kanuistke in dvojci, nato pa bodo tekmovale še kajakašice in kajakaši. V soboto sledijo polfinala in finala v konkurenci kanuistk, kanuistov in dvojcev, v nedeljo pa še polfinale in finale za kajakašice in kajakaše.


Več informacij o tekmovanju, rezultate v živo ter povezave na prenos v živo lahko najdete na uradni strani: 
http://www.slalomtroja.cz/