V Romuniji vse nared za svetovno prvenstvo v sprintu za mladince in mlajše člane.

0
610

V romunskem Bascovu oziroma Piteštiju bo od četrtka do nedelje potekalo drugo letošnje prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah. Tri tedne po evropskem prvenstvu na Češkem, se bodo tokrat mladi sprinterji in sprinterke potegovali za naslove svetovnih prvakov. V Romuniji bodo v konkurenci tekmovalcev in tekmovalk iz 61 držav nastopili štirje slovenski predstavniki.

Tako kot na evropskem prvenstvu na Češkem bodo v Romuniji tekmovali kajakašici Mia Medved in Taja Smukavec ter kajakaša Rok Šmit in Miha Fartek. Mia Medved bo veslala med kajakašicami do 23 let na 200 in 500 metrov, Rok Šmit bo v isti starostni kategoriji prav tako veslal na 200 in 500 metrov, Tajo Smukavec čaka nastop na 1000 metrov med mlajšimi članicami, Miha Fartek pa bo tekmoval med mladinci na 200 metrov.

V četrtek se bo prva na progo podala Taja Smukavec, ki jo čakajo kvalifikacije na 1000 metrov. V petek nato sledijo polfinalne in finalne preizkušnje na tej razdalji. Nastop v četrtek čaka tudi Miho Fartka, Mio Medved in Roka Šmita, in sicer v kvalifikacijah na 200 metrov.

V soboto bodo na sporedu polfinalne in finalne tekme na 200 metrov, pa tudi kvalifikacije na 500 metrov, kjer bosta znova veslala Rok Šmit in Mia Medved. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s polfinali in finali na 500 metrov.

 

Urnik, startne liste in rezultati: http://pitesti2019.spotfokus.com/

Spletni prenos prvenstva: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-championships/pitesti-2019

 

 

Foto: Marcos Oliveira