V Sisku v akciji kajakaški maratonci.

0
633

Medtem ko so se divjevodaši za čim boljše uvrstitve potegovali na Kolpi, je nekaj slovenskih sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v Sisek, kjer je potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Na podlagi časov, doseženih na tekmovanju, bodo namreč odločali o članih slovenske ekipe v kajakaškem maratonu.

Med kajakašicami mladinkami je veslala članica kajakaškega kluba Orka Ankaran Romina Mihalič in zaostala le za Leono Pavlešin in Nataly Pavlešin. Tretje mesto si je priveslala v preizkušnji, dolgi 15 kilometrov.

Na enako dolgi progi so veslali tudi kajakaši mladinci, kjer je bila slovenska udeležba nekoliko številčnejša kot med kajakašicami. Najboljši slovenski rezultat je dosegel član Kajak kanu kluba Žusterna Peter Karas, ki je tekmovanje končal na četrtem mestu. Le mesto za njim se je uvrstil član Orke iz Ankarana Matej Madruša, Stefano Campagnaro (Orka) in Maj Parovel (Žusterna) sta bila sedmi oziroma osmi, na deseto mesto je priveslal Kenan Žunič (Žusterna), na enajsto pa Tim Timotej Pirš (Orka).

Na podlagi rezultatov bodo sedaj odločali o morebitnih članih slovenske ekipe za nastop na evropskem prvenstvu v kajakaškem maratonu v Metkoviću, letos pa bo potekalo tudi svetovno prvenstvo na Portugalskem.

 

Foto: Kajak kanu klub Žusterna