V slalomskih kvalifikacijah uspešni vsi slovenski čolni

0
524

London, 30. julija (STA) – Po kajakašu Petru Kauzerju in kanuistu Benjaminu Savšku sta si polfinale slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Londonu priveslala še dva slovenska čolna. Med kanuističnimi dvojci je to uspelo Sašu Taljatu in Luki Božiču, ki sta bila v kvalifikacijah šesta, med kajakašicami pa Evi Terčelj, ki se je v polfinale prebila z 11. dosežkom.

Taljat in Božič sta prvi kvalifikacijski preizkušnji končala na četrtem mestu, tako kot v prvi pa sta tudi v drugi vožnji napravila en dotik ter pristala na skupno šestem mestu. Najhitrejša sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, slovenska posadka pa je za njima, tudi z malce rezerviranima vožnjama v spodnjem delu proge, zaostala 4,10 sekunde. Polfinale, kamor se je prebilo deset čolnov, bo v četrtek.

Mlada slovenska slalomistka na divjih vodah Terčeljeva je prvo kvalifikacijsko vožnjo kajakašic na olimpijskih igrah v Londonu ob enem dotiku končala na sedmem mestu, v drugi pa se je vratc dotaknila dvakrat in bila na koncu 11. Tudi to pa je bilo povsem dovolj za napredovanje v četrtkov polfinale, kjer bo nastopilo 15 tekmovalk. Terčeljeva je tako postala prva Slovenka v tem športu s polfinalom na OI. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Španka Maialen Chourraut.

Že v nedeljo sta si polfinale zagotovila kajakaš Peter Kauzer, ki ga naslednji nastop čaka v sredo, in kanuist Benjamin Savšek, ki ga odločilne preizkušnje čakajo že v torek.

“S prikazanim smo vsekakor zadovoljni, saj smo izpolnili še cilj drugega dneva, se pravi, da sta se še dva čolna uvrstila v polfinale. Zdaj imamo v polfinalu vse štiri posadke. Polfinale bo spet nova tekma na novi progi, ki bo postavljena jutri zjutraj, tako da jo bomo lahko šele takrat ocenili. Mislim, da so vsi tekmovalci, tudi Luka in Sašo ter Eva pokazali, da so dobro pripravljeni. Predvsem Luka in Sašo sta v obeh vožnjah pokazala dobro predstavo, Eva pa tudi, predvsem v prvem delu, ko je pokazala zelo hitro in tekočo vožnjo. Mislim, da bodo vsi naši tekmovalci tudi v nadaljevanju pripravljeni na dober rezultat,” je po dobrih nastopih slovenskih slalomistov povedal direktor kajakaških reprezentant Andrej Jelenc.

 

Več informacij: http://www.london2012.com/canoe-slalom/