V Solkanu do zmag Luka Božič, Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar

0
624

V Solkanu je danes potekala mednarodna tekma v slalomu na divjih vodah z okoli 150 tekmovalkami in tekmovalci iz desetih držav. V konkurenci kanuistk je zmagala Eva Alina Hočevar, med kajakašicami Eva Terčelj, med kanuisti pa Luka Božič. V kajaku je bil najboljši Italijan Marcello Beda.

V sončnem vremenu, a ob izjemno nizkem vodostaju reke Soče so v kajakaškem centru Solkan danes izvedli mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah, kjer so večino uvrstitev na zmagovalni oder dosegli slovenski predstavniki. Vsi tekmovalci in tekmovalke so nastopili v dveh vožnjah, štel pa je boljši doseženi čas.

Najprej so se na progo podale kanuistke. Zmage se je veselila Eva Alina Hočevar, ki se je na prvo mesto zavihtela z najboljšim rezultatom druge vožnje. Na koncu je bila 66 stotink sekunde hitrejša od Italijanke Elene Borghi, ki je sicer imela en dotik. Na tretje mesto se je zavihtela mladinka Naja Pinterič, ki prav danes praznuje rojstni dan.

Med kajakašicami je tako v prvi kot drugi vožnji s progo najbolje opravila Eva Terčelj, ki pa je bila nekoliko hitrejša v drugem nastopu, tako da je bil rezultat drugega nastopa tisti, ki je štel v končni razvrstitvi. Na drugo mesto je z zaostankom dveh sekund in 16 stotink priveslala Eva Alina Hočevar, ki je tako poskrbela za dvojne stopničke. Tretja je bila Italijanka Chiara Sabattini, ki pa je bila več kot pet sekund počasnejša od Eve Terčelj.

Dvojno slovensko zmago smo videli med kanuisti. Tokrat je bil nepremagljiv Luka Božič, ki je podobno kot Terčeljeva, v obeh vožnjah premagal vse tekmece. Tudi on je bil malenkost hitrejši v drugo. Na drugo mesto je priveslal olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki je za Božičem zaostal za 84 stotink. Tretji je bil Italijan Paolo Ceccon, ki je bil 1,85 sekunde počasnejši od Božiča.

V kajaku tokrat žal nismo videli slovenske zmage, saj se je na Soči najbolje znašel Italijan Marcello Beda. Bil je najhitrejši v prvem nastopu, kjer se mu je najbolj približal Peter Kauzer. Hrastničan je bil sicer najboljši v drugi vožnji, a je imel 60 stotink slabši čas kot Beda v prvem nastopu, tako da se je zmage veselil Italijan, naš najizkušenejši kajakaš pa je bil tokrat drugi. Niko Testen se je z rezultatom druge vožnje povzpel na tretje mesto, in sicer z 72 stotinkami zaostanka za Marcellom Bedo.

Naslednje večje slalomsko tekmovanje v Sloveniji bomo spremljali 23. in 24. aprila v Tacnu. Takrat bomo spremljali ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah in tekmo za točke ICF, za slovenske predstavnike pa bo še posebej pomembna, saj bo tekmovalni konec tedna prinesel prva dva rezultata v letošnji seriji izbirnih tekem.