V Solkanu na sporedu odločilni boji evropskega mladinskega pokala v slalomu.

0
557

Na prvi tekmi v seriji evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah v Solkanu so se mladi slovenski kajakaši in kanuisti zelo izkazali. Med kanuisti je zmagal Žiga Taljat, med kajakaši Martin Srabotnik, med dvojci Testen in Jeklin, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Med kajakašicami je bila najboljša Slovakinja Hassova.

Na soških brzicah so se po dveh članskih prvenstvih v spustu na divjih vodah tokrat merili še mladinci. Na prvi tekmi novonastale serije evropskega mladinskega pokala v slalomu so slovenski tekmovalci prevladovali v vseh kategorijah. Med kanuisti je zmagal Žiga Taljat, drugi je bil Jakob Jeklin, tretji pa Kazahstanec Alexandr Kilokov. Med kajakaši je bil najboljši Celjan Martin Srabotnik, drugi je bil Niko Testen, tretji pa Vid Karner. Niko Testen je bil na stopničkah tudi v konkurenci kanuističnih dvojcev, kjer je veslal skupaj z Jakobom Jeklinom. Testen in Jeklin sta tekmo končala na prvem mestu, druga sta bila Tine Kancler in Jakob Jež, tretja pa Novozelandca Marcus Norbury in Finn Butcher. Med kanuistkami je Alja Kozorog tekmo končala na prvem mestu, druga je bila Nina Bizjak, tretja pa Italijanka  Anita Fontana. Med kajakašicami sta bili na vrhu Slovakinji  Michaela Hassova in Paulina Matulainova, tretja pa je bila Alja Kozorog.

V Solkanu so v odprti kategoriji veslali tudi mlajši člani in tekmovalci, mlajši od 14 let. Med kanuisti je bil najhitrejši Jure Lenarčič, drugi je bil Andrej Črepinšek, tretji pa Gregor Kljun. Med kajakaši je zmagal Matic Štrukelj, na drugo mesto se je uvrstil Staš Skok – Nagode, na tretje pa Urh Turnšek. Najboljša med kajakašicami je bila Nemka Lisa Fritsche, druga je bila Ajda Novak, tretja pa Slovakinja Sona Stanovska. Med dvojci sta veslala le Beno Kunst in Vid Oštrbenk.

Tekme evropskega mladinskega pokala v slalomu bodo organizirane še v Krakovu, Augsburgu, Bratislavi in v Čeških Budejovicah.

 

Rezultati: http://www.123result.com/Live.aspx?EventId=ECAU18U162013&User=slovenia&Season=CS_2013

 

Rezultati: U23 in open: http://www.123result.com/Live.aspx?EventId=ECAU23U142013&User=slovenia&Season=CS_2013