Apollonio in Klobučar peta v finalu A na 500 metrov.

0
219

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so tekmovalci nastopali v finalih na 500 in 200 metrov. V finalu A na 500 metrov sta med mladinci veslala Alan Apollonio in Matic Klobučar, ki sta bila peta, med mlajšimi članicami pa je na isti razdalji v finalu A Anja Osterman zasedla sedmo mesto. Ostermanova je kasneje veslala še v finalu A na 200 metrov, kjer je zasedla deveto mesto.

Sprinterja Alan Apollonio in Matic Klobučar, ki sta na 1000-metrski razdalji včeraj razveselila s srebrno kolajno, sta veslala še v finalu A na 500 metrov, kjer sta bila peta. Zmagala sta Slovaka Denis Mysak in Tibor Linka, druga sta bila Rusa Adem Kuzakmetov in Vladislav Blincov, tretja pa Madžara Normann Koss in Mate Szeiler.

V finalu A na 500 metrov je veslala tudi mlajša članica Anja Osterman, ki je bila sedma. Zmagala je Srbkinja Nikolina Moldovan, druga je bila Rusinja Kira Stepanova, tretja pa Nemka Anne Knorr. Anja Osterman je ob koncu prvenstva veslala še v finalu A na 200 metrov, kjer je zasedla deveto mesto. Zmagala je Poljakinja Karolina Naja, druga je bila Srbkinja Nikolina Moldovan, tretja pa Portugalka Joana Vasconcelos.

V finalu B na 500 metrov sta veslala Tilen Vidovič in Simon Blaževič, ki sta bila peta, skupaj sta tekmovanje končala na 14. mestu. Kasneje sta Vidovič in Blaževič nastopila še na 200-metrski razdalji, kjer sta bil av finalu B  četrta, kar jima je v končni razvrstitvi prineslo 13. mesto. Tilen Vidovič je nastopil tudi v finalu B na 200 metrov med kajakaši, kjer je bil deveti (skupno 18.). V mladinski kategoriji pa je v finalu B na 200 metrov nastopil Patrik Toš, ki je bil četrti, skupno 13.

Rezultate lahko najdete na: http://ecsprint.kayakpl.com/results/