V Tacnu zmage Anžeta Berčiča, Petra Kauzerja, Urše Kragelj, Nine Bizjak ter Božiča – Taljata.

0
517

Na Savi so se slalomisti in slalomistke pomerili na otvoritveni tekmi sezone. V Tacnu, ki bo med 9. in 11. septembrom gostil finale svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, večjih presenečenj nismo videli. Med kajakaši je zmagal Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuisti pa je bil najboljši Anže Berčič. V kanuju je zmagala Nina Bizjak, med dvojci pa sta se v članski konkurenci na progo podala le Luka Božič in Sašo Taljat.

Anže Berčič, ki je del letošnje zime preživel tudi v Lillehammerju kot slovenski ambasador mladinskih olimpijskih iger, je dobil preizkušnjo kanuistov na Savi. Član domačega kluba je bil dobre pol sekunde hitrejši od Luke Božiča, na tretje mesto pa se je z nekaj manj kot dvema sekundama zaostanka uvrstil Jure Lenarčič. Aktualni evropski prvak in svetovni podprvak Benjamin Savšek na tekmi ni nastopil, saj je imel nekoliko povišano temperaturo, tako da je na priporočilo zdravnika uvodno tekmo sezone izpustil.

Brez večjih težav je v konkurenci kajakašev zmagal Peter Kauzer, ki je letos že nastopil na dveh tekmah v Avstraliji, na eni je bil v močni konkurenci tretji. V Tacnu se mu je najbolj približal Martin Albreht, ki je zaostal slabo sekundo in pol, na tretje mesto pa je priveslal Janoš Peterlin.

V konkurenci kajakašic je z dvema sekundama naskoka slavila Urša Kragelj. Na drugo mesto se je uvrstila Eva Terčelj, na tretje pa Ajda Novak. Med kanuistkami sta se na progo podali dve članici kajakaškega kluba Soške elektrarne. Spretnejša je bila Nina Bizjak, ki je klubsko kolegico Aljo Kozorog prehitela za dobro sekundo. V članski konkurenci dvojcev sta nastopila le Luka Božič in Sašo Taljat.

Na otvoritveni tekmi so poleg članov nastopili še tekmovalci in tekmovalke v kategoriji mladincev. Med kanuisti je za zelo zanesljivo zmago poskrbel Jakob Jeklin, ki je najbližjega zasledovalca – Urha Turnška – prehitel za sedem sekund in pol, še precej večji zaostanek pa si je nabral Jeklinov klubski kolega Nejc Polenčič, ki je bil tretji. S skoraj tremi sekundami prednosti je zmagal še en primorski slalomist. Tine Kancler je namreč v cilj priveslal z 2,91 sekunde prednosti naskoka pred klubskim kolegom Jakobom Ježem, tretji pa je bil Ljubljančan Blaž Anžlovar. Med mladinkami sta za dvojno zmago kajakaškega kluba Soške elektrarne poskrbeli Ria Šribar in Eva Jeklin, tretja pa je bila Lea Novak iz domačega kluba. Med kanuistkami se je na progo podala le Jana Hočevar, v mladinski konkurenci dvojcev pa sta bila Aljaž Jug in Erazem Šavli uspešnejša od klubskih kolegov Nejca Polenčiča in Štefana Božiča.

Slalomska tekmovanja se bodo nadaljevala že prihodnji konec tedna z mednarodno tekmo ICF ranking v Solkanu, ki pa bo zaradi praznikov tokrat potekala v petek in soboto.

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/20160319_rezultati.pdf