V ZDA se začenja SP za mladince in mlajše člane.

0
444

S kvalifikacijami kajakašev, kanuistk in dvojcev se bo v ameriškem Wausauu danes začelo mladinsko svetovno prvenstvo ter sploh prvo svetovno prvenstvo za mlajše člane. V slovenski ekipi je deset tekmovalcev, ki so na prvenstvo odpotovali z visokimi cilji.

Slovenska ekipa je na prizorišču pred prvenstvom opravila nekaj treninga, izpustila je le prvi predvideni trening, saj čolni na letališče v Chicago niso pripotovali z istim letalom kot tekmovalci, tako da je ekipa v Chicagu morala počakati, da so čolni prileteli z dvema drugima letaloma ter šele nato odpotovala v Wisconsin.

Prvi se bodo na progo, ki je svetovno mladinsko prvenstvo gostila že leta 1994, podali kajakaši, kanuistke in dvojci v konkurenci mlajših članov, kasneje pa jim bodo sledili še mladinci v istih kategorijah. Drugi tekmovalni dan bodo sledile kvalifikacije v konkurenci kajakašic in kanuistov, tretji dan bodo sledila polfinala vseh kategorij, četrti dan se bodo najuspešnejši kajakaši, kanuistke in dvojci pomerili v finalih, sledile pa bodo še ekipne preizkušnje v istih kategorijah. Prvenstvo se bo v nedeljo zaključilo s finali kajakašic in kanuistov ter ekipnimi tekmami v omenjenih dveh kategorijah.

Poleg najboljših slovenskih predstavnikov v mladinski konkurenci ter konkurenci mlajših članov, manjkajo le poškodovani Simon Brus ter olimpijci Eva Terčelj ter dvojec Luka Božič-Sašo Taljat, bo v ZDA nastopalo veliko tujih tekmovalcev, ki odmevne rezultate dosegajo tudi v članski konkurenci, tako da se obeta zanimivo prvenstvo.

 

Slovenska ekipa:

U23

K1m: Martin Albreht, Matic Štrukelj

C1m: Anže Berčič, Jure Lenarčič, Blaž Cof

K1ž: Ajda Novak

Mladinci

K1m: Martin Srabotnik, Vid Karner, Rok Markočič

C1m: Luka Žganjar

http://www.2012wausau.com/pdfs/Entries-by-Country.pdf

 

Rezultate v živo lahko spremljate na www.123result.com – 2012 ICF Canoe Slalom Junior/U23 World Championships – Wausau, USA.

Uradna spletna stran prvenstva: http://www.2012wausau.com/

 

PROGRAM PRVENSTVA:

Sreda: Kvalifikacije K1m, C1ž, C2  (U23 in mladinci)

Četrtek: Kvalifikacije K1ž, C1m  (U23 in mladinci)

Petek: Polfinale K1m, C1ž, C2, K1ž, c1m (U23 in mladinci)

Sobota: Finale K1m, C1ž, C2 (U23 in mladinci)

              Ekipna tekma K1m, C1ž, C2 (U23 in mladinci)

Nedelja: Finale K1ž, C1m (U23 in mladinci)

              Ekipna tekma K1ž, C1m (U23 in mladinci)

http://www.2012wausau.com/pdfs/Competitionschedule.pdf