V Solkanu je v začetku julija potekal kajakaški tabor za mlade kajakaše.

0
448

V kajakaškem centru Solkan se je v začetku julija zbralo preko 80 mladih kajakašev iz 7 slovenskih klubov, starih od 5 do 16 let. Za varen in nemoten potek vseh aktivnosti je skrbelo 15 trenerjev in spremljevalcev.

V vročih poletnih dnevih je bila Soča še posebej privlačna, tako da so mladi večino dneva preživeli na in v njej. Do konca tabora so jo zato vsi, tudi najmlajši, dodobra spoznali in pogumno veslali po kajakaškem poligonu. Kajakaških znanj pa niso pridobivali le v Solkanu pač pa tudi na ostalih zanimivih odsekih reke: med Boko in Trnovim, med kampom Lazar in Kobaridom, ter med Volarji in Tolminom.

Udeleženci tabora so bili aktivni tudi na suhem. Vsako jutro so se razgibali s krajšim tekom in gimnastičnimi vajami. Najmlajši so se podali tudi v bližnji adrenalinski park. Dva večera sta jim popestrila Nejc Žnidarčič, večkratni svetovni prvak v spustu in Fedja Marušič, nekdanji odlični slalomist, ki je lani preveslal 5000 km dolgo pot od Ljubljane do Solkana. Mladim sta dala mnogo koristnih nasvetov za njihove športne poti in življenje.

Tabor se je zaključil z državnim prvenstvom v sprintu na divjih vodah. Nekateri izmed udeležencev se že veselijo naslednjega, ki bo med 16. in 20. julijem 2012 v Bohinju.

 

Utrinke s tabora si lahko pogledate v fotogaleriji.