Vabilo na spust po reki Vipavi

0
465

Občina Renče – Vogrsko, Mestna občina Nova Gorica, Društvo mladi Renče – Vogrsko vabimo na dogodek Spust po reki Vipavi iz Prvačine do Renč z delavnicami za otroke in mladino. Vzporedno s spustom s plovili bo potekala tudi čistilna akcija reke Vipave.

Spust po reki Vipavi se bo odvijal v soboto, 25. 6. 2022, s pričetkom ob 10. uri na vstopni točki (čistilna naprava Prvačina).

Namen dogodka je seznanjanje predvsem mladih z novimi športi in možnostmi, ki jih Vipavska dolina nudi za rekreacijo ter aktivno in koristno preživljanje prostega časa. Sočasno s tradicionalnim spustom s plovili po reki Vipavi bodo potekale še razne delavnice za otroke in mladino s poudarkom na ekologiji reke Vipave ter skrbi za ohranjanje čistoče reke in okolice.

Dogodek je priložnost, da otroci in mladi preživijo dan v naravi, ob reki Vipavi razvijajo prijateljstvo, medsebojno sodelovanje in se pomerijo v športnih in ustvarjalnih aktivnostih ter spoznajo tradicionalno kulinariko in običaje. utrjevala samozavest in pridobivala športno navado.

PROGRAM: Tradicionalni spust s plovili po reki Vipavi, čistilna akcija in delavnice za otroke in mladino

1. Začetek ob 10:00 Prvačina – vstopna točka (Na poti Dornberk – Prvačina pri čistilni napravi v Prvačini: Na vstopni točki bosta dve delavnici za otroke in mladino: ekologija reke Vipave in življenje ob njej + ustvarjanje spominov)

2. Začetek spusta plovil in čistilne akcije reke Vipave in okolice ob 11:00

3. Postanek v Prvačini (Dombrava plaža) ob 12:30 (Na postanku delavnica spoznavajmo lokalne dobrote in zelišča)

4. Nadaljevanje spusta proti Renčam ob 13:30

partnerji projekta »SUPANJE PO VIPAVI«

5. Izstopna točka v Renčah pod mostom ob 15:30 (Na izstopni točki bosta dve delavnici za otroke in mladino: stare igre in navade)

6. Začetek zaključnega športnega dogodka s koncertom ob 18:00 (DJ Janko in nastop glasbene skupine)

Častna gosta bosta župan Občine Renče – Vogrsko, Tarik Žigon in župan Mestne občine Nova Gorica, dr. Klemen Miklavič.

Poskrbljeno bo tudi za pogostitev udeležencev.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na kasnejši datum.

Partnerji projekta » Supanje po Vipavi«

Občina Renče – Vogrsko

Mestna občina Nova Gorica

Društvo mladi Renče – Vogrsko