Vabljeni na spust “Veslamo za dober namen

0
591

V petek, 27., in soboto, 28. junija 2014, vas vabimo na prireditev Veslamo za dober namen, ki bo potekala na Ljubljanici. Prireditev se bo začela v petek, ob 15. uri, in končala v soboto, ob 15. uri, veslalo pa se bo med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu.

Kdaj?

Od petka, 27. junija 2014 (od 15. ure dalje), do sobote, 28. junija 2014 (do 15. ure).

Kje? Na reki Ljubljanici med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu.

 

Kontaktna oseba za informacije:

Andrej Jelenc

andrej.jelenc@kajak-zveza.si

041 745 112

www.kajak-zveza.si

 

Organizatorja:

Kajak kanu klub Ljubljana, Kajakaška zveza Slovenije

Osnovna ideja:

Kajak kanu klub Ljubljana je za rekreativne kajakaše letos pripra­vil nov izziv. V okviru ekološko-rekreativne akcije Voda za vedno bomo preverili, koliko smo sposobni preveslati v 24-urah na 5 km dolgi progi na reki Ljubljanici, ki nas bo vodila tudi pod ljubljanski­mi mostovi v centru mesta. Seveda pa bo to izziv za najbolj vztraj­ne. Veslate lahko tudi le en krog, toliko, kolikor ste pač sposobni. Ob udeležbi na prireditvi pa boste sodelovali tudi v humanitarni akciji. Odločili smo se, da bomo iz izkupička prijavnin, donacij in sponzorstva, v sodelovanju z mladinskim letoviščem na Debelem Rtiču, 5 otrokom iz socialno ogroženih skupin omogočili poletne počitnice. V okviru počitnic se bodo otroci seznanili tudi z osnovami kajakaškega športa.

Kategorije:

Posamezniki in ekipe (ekipo sestavljajo trije posamezniki).

Koncept prireditve:

Posamezniki in ekipe veslajo na krožni progi na Ljubljanici s star­tom in ciljem na KKK Ljubljana, Livada 31, in obratom pod mostom pri Ambroževem trgu. Dolžina kroga je cca 5 km.

Proga je nezahtevna, saj je Ljubljanica povsem mirna. Možno je uporabljati vse vrste kajakov oziroma kanujev.

Vsak udeleženec v posamezni kategoriji si poljubno izbira števi­lo preveslanih krogov. Vodi se pregled časov in števila preveslanih krogov vsakega posameznika.

Pri ekipah je na vodi en čoln iz posamezne ekipe. Šteje se število krogov, ki jih je preveslala ekipa.

Nagrade:

Vsak udeleženec prejme spominsko majico in diplomo. Prvi trije posamezniki in ekipe glede na število preveslanih krogov prejmejo posebno nagrado. Nagrajeno bo tudi najbolj izvirno plovilo.

Počitek in prehrana:

Na Kajak kanu klubu Ljubljana bo poskrbljeno za počitek in pre­hrano udeležencev ves čas spusta.

Prijavnina:

Za prijavnino 15 EUR je udeležencem na voljo pijača in prehrana v času spusta, ob koncu pa prejmejo tudi spominsko majico in diplo­mo. Iz izkupička prijavnin, donacij in sponzorstva bomo 5 otrokom iz socialno ogroženih skupin omogočili poletne počitnice.

Zaključek:

Zaključek spusta bo v soboto, 28. 6. 2014, ob 15. uri, na KKK Lju­bljana.

Nimate kajaka?

Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje. Vabljeni so tako tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli preveslati tudi tisti, ki boste za veslo poprijeli prvič.