Nejc Žnidarčič tudi na drugi tekmi v klasiki četrti.

0
588

Najboljši slovenski tekmovalec v spustu na divjih vodah je tudi drugo klasično preizkušnjo tekme za svetovni pokal v Lofru končal tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu. Na tekmi je nastopil tudi Anže Urankar, ki je zasedel 17. mesto. Vid Debeljak zaradi zdravstvenih težav, ki ga pestijo v zadnjih dneh, ni nastopil.

Spustaši na divjih vodah so s tekmo v klasičnem spustu zaključili prvi sklop tekem za svetovni pokal, ki je ta konec tedna potekal v avstrijskem Lofru, prihodnji konec tedna pa jih čaka še finale s sprintersko preizkušnjo na Dunaju.

Na drugi tekmi v klasičnem spustu ta konec tedna je Nejc Žnidarčič še drugič tekmovanje končal tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu. Četrti je bil namreč tudi na prvi tekmi v klasičnem spustu, ki je bila na sporedu v petek. Za progo je Žnidarčič potreboval deset minut in 56 sekund, 9,81 sekunde več kot zmagovalec preizkušnje Kamil Mružek s Češke. Za bronasto kolajno je zaostal za pet sekund. »Bil sem četrti v klasiki. Tekmoval sem dobro, zato sem zadovoljen z doseženim rezultatom. Sedaj se za dva dni vračam domov, potem pa bom odpotoval na Dunaj na finale svetovnega pokala,« je po tekmi sporočil Žnidarčič.

Anže Urankar, ki ga letos čaka še nastop na mladinskem prvenstvu v spustu in tudi nastop na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu je zasedel 17. mesto. Tako kot na prvi tekmi se je nastopu odpovedal Vid Debeljak, ki je na včerajšnjem sprintu sicer nastopil, a mu je zastrupitev s hrano v preteklih dneh pobrala preveč moči. Med kajakaši je zmagal Čeh Kamil Mružek, drugi je bil Avstrijec Gerhard Schmid, tretji pa Francoz Felix Bouvet.

V konkurenci kanuistov je zmagal Nemec Normen Weber, pred Hrvatom Tomislavom Lepanom in Francozom Louisom Lapointom, med kajakašicami sta tekmovanje na vrhu končali Švicarki Sabine Eichenberger in Deborah Fogel, tretja je bila Nemka Maria Hollerieth. Najboljša kanuistka je bila Francozinja Marjolaine Hecquet, druga je bila Italijanka Marlene Ricciardi, tretja pa Nemka Sabrine Barn. Nemški posadki Nies – Pesch in Brücker – Weber sta zasedli prvi mesti med dvojci, tretja pa sta bila Čeha Svadlena in Jirka.