Vid Debeljak ter Apollonio-Blažević so zadnji dan EP osvojili šesti mesti.

0
528

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so v finalu A veslali kajakaš Vid Debeljak, ki je bil na 200 metrov šesti, ter kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević, ki je na 500 metrov prav tako priveslal do šestega mesta. Preostali slovenski reprezentanti so na 500 in 200 metrov veslali v finalih B.

Po velikem uspehu dvojca Alan Apollonio – Simon Blažević, ki je na 1000-metrski razdalji v konkurenci mladincev priveslal do bronaste kolajne, ter srebrni kolajni Roka Kuka v konkurenci mlajših članov, zadnji dan prvenstva slovenski tekmovalci niso posegli po najvišjih mestih, saj so v finalu A na 500 oziroma 200 metrov veslali le Alan Apollonio in Simon Blažević v K2 ter Vid Debeljak v K1. Tako Apollonio – Blažević kot Debeljak so finalni nastop končali na šestem mestu. V konkurenci dvojcev na 500 metrov sta slavila Srba Simo Baltić in Marko Dragosavljević, druga sta bila Rusa Aleksander Sergejev in Dimitrij Petajkin, tretja pa Danca Troels Lund in Kasper Henriksen. Apollonio in Blaževič sta za zmagovalcema zaostala za tri sekunde.

V finalu A na 200 metrov je veslal mladinec Vid Debeljak, ki je bil šesti, za zmagovalcem Sandorjem Totko iz Madžarske pa zaostal za dve sekundi. Drugo mesto je osvojil Srb Marko Dragosavljević, tretji pa je bil Danec Lasse Madsen.

Vid Debeljak je veslal tudi na 500 metrov, kjer je v finalu B zasedel četrto mesto, skupno pa 13. Zlato kolajno na tej razdalji je osvojil Madžar Sandor Totka, ki je bil najboljši tudi na 200 metrov, drugi je bil Danec Lasse Madsen, tretji pa Španec Marcus Walz, sicer zmagovalec 1000-metrske preizkušnje. V finalu B na 500 metrov je veslal tudi srebrni s 1000-metrske tekme, Rok Kuk, ki je bil tretji, skupno pa je zasedel 12. mesto. Zmagovalec 500-metrske preizkušnje v konkurenci mlajših članov je bil Madžar Bence Dombvari, drugi je bil Nemec Tom Liebscher, tretji pa Španec Inigo Arriola. Na 500 metrov je nastopila tudi kajakašica Anja Osterman, ki je bila v finalu B šesta, kar ji je prineslo skupno 15. mesto. Zmagala je Madžarka Tamara Csipes, sicer tudi nosilka zlatih kolajn s članskih svetovnih in evropskih prvenstev. Druga je bila Nemka Anne Knorr, tretja pa Poljakinja Agnieszka Kowalczyk.

Na najkrajši, 200-metrski razdalji, sta Matic Klobučar in Patrik Toš v finalu B priveslala do četrtega mesta, kar jima je v končni razvrstitvi prineslo 13. mesto. Madžar Sandor Totka je izvrstno prvenstvo kronal s še eno zlato kolajno, ki jo je tokrat osvojil skupaj s Tamasom Gellaijem. Druga sta bila Nemca Felix Koenig-Timo Haseleu, tretja pa Portugalca Diogo Quintas in Diogo Lopes. Mlajši član Tilen Vidovič je bil v finalu B sedmi, skupno pa 16. Zmagal je Rus Viktor Zavolski, pred Poljakom Denisom Ambroziakom in Špancem Carlosom Lopezom. Kot zadnja izmed slovenskih predstavnikov se je na progo v Montemor-o-Velhu podala še Anja Osterman, ki je bila v finalu B tretja, kar ji je v končni razvrstitvi prineslo 12. mesto. Zmagala je Madžarka Ninetta Vad, druga je bila Nizozemka Rowdy Eerde, tretja pa Španka Ainara Martin.

Prihodnje leto bo evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah organizirano v Poznanju.