Vidu Oštrbenku v Bratislavi zmaga in tretje mesto.

0
440

Po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder serije ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah na sobotni tekmi je Vid Oštrbenk v Bratislavi zelo dobro tekmoval tudi v nedeljo. V konkurenci kanuistov do 14 let je zmagal, med kajakaši pa je zasedel tretje mesto. Do novih zmagovalnih stopničk so prišli tudi Vid Kuder Marušič, Alja Kozorog in Neža Vrevc, ki pa so nastopili na tekmi v odprti konkurenci.

Tekmovalec čateškega kluba Vid Oštrbenk je prvi tekmovalni vikend serije tekem za evropski mladinski pokal, ki se je začel v Bratislavi, opravil zelo dobro. Dvema kolajnama sobotnih preizkušenj je v nedeljo dodal še dve, med drugim je v kanuju priveslal do najžlahtnejše. V konkurenci do 14 let je bil med kanuisti najboljši, še najbolj sta se mu približala Čeh Karel Bohaty in Slovak Juraj Mraz.

Tudi v kajaku je bil med najbolj spretnimi slalomisti. Od njega sta bila boljša le Slovak Martin Toncar in Nemec Tillmann Roller, tako da je priveslal do tretjega mesta. V isti kategoriji kajakašev do 14 let je bil blizu zmagovalnim stopničkam tudi Lan Tominc, ki je zasedel peto mesto. Ulan Valant je bil sedmi, Domen Višnar deseti, Jan Ločnikar pa devetnajsti.

Po kolajni je dišalo tudi v konkurenci kajakašev in kanuistov do 16 let. V obeh kategorijah je Urh Turnšek zasedel nehvaležno četrto mesto. Med kanuisti si ga je celo delil s Slovakom Martinom Dodokom. Pred njima so se zvrstili Nemec Lennard Tuscherer, Čeh Vojtech Heger in Poljak Kacper Sztuba, v kajaku pa so bili pred Turnškom uvrščeni Nemec Lukas Stahl, Slovak Adam Gomšenica in Novozelandec Zack Mutton. V kategoriji kajakašev do 16 let je bil Marko Petek 16.

Najbolj številčna slovenska zasedba je bila med kajakaši do 18 let, kjer so se na vrhu zvrstili Slovak Jakub Grigar, Poljak Wiktor Sandera in še en Slovak Samuel Stanovsky. Najboljši Slovenec je bil Matej Jereb na 14. mestu, Niko Testen je bil 27., Domen Tominec pa 28. V kvalifikacijski vožnji so svoj nastop sklenili Oliver Brezigar (31.), Val Manfreda Vidrih (35.), Teo Karner (40.), Blaž Anžlovar (41.) in Luka Čižman (46.).

V konkurenci kanuistov do 18 let je Jakob Jeklin tekmo končal na desetem mestu, Gašper Kovačič pa je bil petnajsti. Zmagal je Nemec Florian Breuer, drugi je bil Čeh Tomaš Heger, tretji pa Slovak Marko Mirgorodsky.

V konkurenci kajakašic so nastopile tri Slovenke. Zala Zanoškar je bila deseta med kajakašicami do 14 let, Teja Vrbnjak Erbežnik je zasedla 12. mesto v konkurenci do 18 let, v isti kategoriji pa je bila Jana Hočevar 24.

V odprti konkurenci, kjer so imeli pravico nastopa starejši od 18 let, so Slovenci osvojili štiri kolajne. Alja Kozorog je bila najboljša med kajakašicami, kjer je Neža Vrevc priveslala do brona, med slovenski tekmovalki pa se je uvrstila domačinka Kristina Nevarilova. Kozorogova je bila najboljša tudi med kanuistkami, za njo sta tekmo končali Slovakinja Katarina Kopunova in Japonka Yagi Airi, znova pa je bil na stopničkah tudi kajakaš Vid Kuder Marušič. Zasedel je tretje mesto. Pred njim sta bila Škot Huw Swetnam, sicer nekdanji britanski reprezentant, in Poljak Eryk Lejmel. Matic Štrukelj je bil šesti, Žan Jakše pa sedmi.

ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah se iz Bratislave seli v Avstrijo, natančneje v Flattach, nato sledi tekma v Augsburgu, ob koncu julija mladi tekmovalci prihajajo v Solkan, potem se selijo v Češke Budejovice, na koncu pa jih čaka še preizkušnja v Krakovu.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/european-junior-cup-1-2/