Na drugi tekmi ECA pokala v Augsburgu Slovenci osvojili štiri kolajne.

0
429

Mladi slalomisti in slalomistke na divjih vodah ne poznajo predaha. Serija tekem za evropski mladinski pokal je namreč v polnem teku. Pot je bodoče šampione tokrat vodila v nemški Augsburg, kjer so nastopili na sloviti progi, ki je leta 1972 gostila olimpijske igre. Na drugi tekmi v umetnem kanalu so slovenski predstavniki štirikrat stopili na oder za zmagovalce. Vid Oštrbenk je med kanuisti do 14 let zasedel drugo mesto, skupaj z bratom Majem pa je bil najboljši v konkurenci dvojcev. Primorska kajakaša Jakob Jež in Štefan Božič sta bila tretja med kajakaši. Jež v konkurenci do 18 let, Božič pa do 14 let.

Mladi slalomisti in slalomistke so se ta konec tedna znašli pred velikim izzivom. Nastopili so na dveh tekmah evropskega mladinskega pokala v Augsburgu, na progi, ki je v preteklosti gostila največja slalomska tekmovanja z največjimi asi tega športa. Številna slovenska odprava je v Nemčiji zabeležila kar nekaj dobrih rezultatov, vključno z uvrstitvami na zmagovalni oder.

Na drugo mesto se je uvrstil mladi kanuist Vid Oštrbenk, ki je v konkurenci do 14 let zaostal le za Čehom Karlom Bohatyjem. Tretje mesto je pripadlo nemškemu predstavniku Julianu Lindolfu. Na visokem petem mestu je tekmovanje končal Jaka Bernat, Juš Javornik pa je bil enajsti. Vid se je na zmagovalne stopničke povzpel še enkrat, in sicer skupaj z bratom Majem. Čateška slalomista sta bila najboljša med dvojci do 14 let, prikazala pa sta precej boljšo vožnjo kot Čeha Prihoda in Lhota na drugem mestu.

Preostali dve kolajni sta priveslala tekmovalca v kategoriji kajakašev. Štefan Božič je v konkurenci do 14 let zasedel tretje mesto, zaostal pa le za Slovakom Patrikom Juricekom in Nemcem Jakobom Heinom. Tudi v tej konkurenci je bil Vid Oštrbenk blizu najboljšim, saj je zasedel četrto mesto. Med deseterico se je uvrstil še Lenart Burgar, ki je bil sedmi. Ulan Valant je zasedel 18. mesto, Rok Venedik 19., Lan Tominc 20., Urban Novak 22., Rok Bezeljak 26., Domen Višnar 33., Erazem Šavli 34., Jan Ločnikar 36., Maks Alič 39., Lenart Lapornik 51., Jaka Miljavec pa 52. mesto.

Tudi druga kajakaška kolajna je romala v roke tekmovalca solkanskega kluba. Priveslal jo je Jakob Jež, ki je bil v konkurenci do 18 let tretji. Zmagal je lanskoletni svetovni mladinski prvak Mario Leitner iz Avstrije, drugi pa je bil Nemec Thomas Strauss. Domen Tominec je nedeljsko tekmovanje končal na osmem, Matej Jereb na 13., Teo Karner na 19., Blaž Anžlovar na 30. in Oliver Brezigar na 31. mestu.

V konkurenci kanuistov do 16 let sta slovenske barve zastopala dva predstavnika – Urh Turnšek je bil 16., Tine Kancler pa 18. Slednji je bil precej višje v kajaku v isti starostni kategoriji, kjer je zasedel četrto mesto. V isti kategoriji je bil David Rozman 11., Marko Petek se je uvrstil na 15. mesto, Urh Turnšek na 34., Izak Jenko na 35. in Brin Colnar na 41. mesto.

V Nemčiji je nastopilo tudi osem deklet. Med kajakašicami do 14 let je Rija Sribar dosegla deveti čas, Zarja Colnar je bila 14., Eva Alina Hočevar 15., Zala Zanoškar pa 19. V konkurenci do 16 let je bila Eva Jeklin 15., Lea Novak pa 23. Novakova je veslala tudi v konkurenci kanuistk, kjer je v cilj priveslala z devetim časom. Med kajakašicami do 18 let je bila Teja Vrbnjak Erbežnik 12., Jana Hočevar pa je zasedla 28. mesto.

Naslednja postaja evropskega mladinskega pokala v slalomu bo v Solkanu, kjer bodo najmlajše slalomistke in slalomisti nastopali prihajajočo soboto in nedeljo.