Vsi slovenski čolni v polfinale EP v Tacnu.

0
565

Tacen, 2. junija – Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so odprli kanuisti in kajakašice s kvalifikacijami. Slovenski čolni so bili uspešni, saj so si vsi zagotovili polfinale.

Med kanuisti za največje slovensko orožje velja Benjamin Savšek. Evropski prvak iz leta 2015, istega leta je bil tudi svetovni podprvak, si je polfinale zagotovil že v prvi vožnji, ko je kljub štirim kazenskim sekundam osvojil četrto mesto.

“Zadovoljen sem s svojo vožnjo, sicer bom potreboval še malce natančnosti, da v nedeljo ne bom delal dotikov. S časom pa sem zelo zadovoljen, čoln je lepo tekel in upam, da bom odslej le še stopnjeval formo in bom v nedeljo še boljši,” je povedal Savšek, tudi že zmagovalec tekem svetovnega pokala v Tacnu.

Med kanuisti sta si polfinale, ki bo v nedeljo dopoldne, zagotovila tudi Luka Božič z osmim mestom in Anže Berčič, ki je sicer moral veslati dvakrat. V prvo mu ni uspelo, čeprav je veslal brez dotikov, v drugo pa je med dvajseterico, ki je bila na “popravnem izpitu”, dosegel drugi čas.

Med slovenskimi kajakašicami se je najbolj izkazala Eva Terčelj, ki je bila z enim dotikom oziroma dvema kazenskima sekundama sedma. “Vesela sem, da sem se s prvo vožnjo uvrstila v polfinale. Imela sem sicer nekaj težav na začetku in sem potrebovala nekaj časa, da sem prišla v tekmovalni ritem. Proga je pač zahtevna in zahteva popolno osredotočenost. Želim si, da bi te napake v nedeljo popravila, bila skoncentrirana in odveslala tako, kot znam,” je dejala Terčeljeva, v Tacnu že bronasta, in sicer na SP z ekipo.

Uspešno sta svoj kvalifikacijski nastop opravili tudi Ajda Novak, ki je bila z enim dotikom deveta, in Urša Kragelj, ki je s štirimi kazenskimi sekundami pristala na 15. mestu.