Za konec EP v Romuniji sedmo mesto Roka Šmita.

0
586

V romunskem Bascovu se je zaključilo evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah. Zadnji dan prvenstva smo videli štiri slovenske starte, najbolj pa se je izkazal Rok Šmit, ki je bil na 200 metrov sedmi. Le mesto slabše se je z bratom Janom uvrstil na 500 metrov, Anja Osterman je bila na 500 metrov 10., na 200 metrov pa 12.

Bohinjski kajakaš Rok Šmit je zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah nastopil v dveh finalih A. V mladinskem finalu kajakašev na 200 metrov je v cilj priveslal kot sedmi. Zmagal je Španec Jose Gomez, drugi je bil Srb Bojan Milinković, tretji pa Ukrajinec Ivan Semikin.

Rok je moči združil tudi z bratom Janom. Skupaj sta veslala v mladinskem finalu A kajakaških dvojcev na 500 metrov, kjer sta zasedla osmo mesto. Zmaga je odšla na Madžarsko – slavila sta Kornel Beke in Marton Gecse, srebro je pripadlo romunski navezi Vieru – Povalniceanu, bron pa Italijanoma Riccardu Spottiju in Andrei di Libertu.

Dvakrat se je v startni blok napotila tudi Anja Osterman. V finalu B na 500 metrov je bila najhitrejša, kar ji je prineslo končno deseto mesto. Naslova evropske prvakinje med mlajšimi članicami se je razveselila Danka Emma Jorgensen, druga je bila Belgijka Hermien Peters, tretja pa Madžarka Tamara Takacs.

Danka Emma Jorgensen je prišla do zlata tudi na 200-metrski razdalji, kjer je primorska kajakašica zasedla skupno 12. mesto. Anja Osterman je namreč v finalu B cilj prečkala kot tretja, za belorusko in češko tekmovalko. Danski kajakašici sta se na zmagovalnem odru pridružili še Rusinja Anastasia Nevskaja in Portugalka Francisca Laia.

Rezultati: http://europecanoeevents.com/live-results/time-table