Za konec svetovnega pokala v Celju enajst slovenskih finalistov, finale ob 19h

0
312

V Celju se s preizkušnjo v sprintu na divjih vodah zaključuje svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Tekmovalke in tekmovalci so opravili s kvalifikacijskimi vožnjami. V finale, ki se začne ob 19. uri, se je uvrstilo enajst slovenskih čolnov.

Med kajakaši je bil znova najhitrejši Nejc Žnidarčič, ki bo v finalu naskakoval še eno zmago. S prvim kvalifikacijskim nastopom so si mesto v finalu priveslali tudi Anže Urankar, ki je bil tretji, Tim Novak kot četrti in Tjaš Til Kupsch kot peti. V drugem nastopu si je finale priveslal še Simon Oven, žal pa je v kvalifikacijah obstal Matija Preskar.

Brez težav se je v finale uvrstil tudi kanuist Blaž Cof, ki je slavil včeraj. V kvalifikacijah je postavil drugi čas. Z drugo kvalifikacijsko vožnjo sta si finale priveslala še Martin Gale in Nejc Gradišek, ki bosta nastopila tudi v finalu dvojcev. V kvalifikacijah je obstal Leon Breznik.

V ženski konkurenci kajakašic bosta v finalu veslali Ana Šteblaj, ki je imela tretji čas kvalifikacij, in Živa Jančar, ki je finale ujela v drugem nastopu. Nika Ozimc je bila v drugem nastopu le malo oddaljena od finala.

Finale se začne ob 19. uri, ogledate si ga lahko na Sport klubu 2 ali na Youtube:

REZULTATI: https://siwidata.com/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.2022060900