Za konec svetovnega pokala v Franciji Ana Šteblaj enajsta

0
393

V Treignacu se je zaključila tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Zadnji dan so se tekmovalke in tekmovalci pomerili v klasičnem spustu s skupinskim startom. Najboljši slovenski rezultat je dosegla kajakašica Ana Šteblaj, ki je bila enajsta.

Za konec sezone največjih tekmovanj v spustu na divjih vodah je v Franciji potekala tekma za svetovni pokal. V treh tekmovalnih dneh so udeleženci nastopili v klasičnem spustu, sprintu na divjih vodah in klasičnem spustu s skupinskim startom.

Slednji je bil na sporedu danes. V konkurenci kajakašic je Ana Šteblaj priveslala na enajsto mesto. Živa Jančar je na reki Vezere priveslala do 18. rezultata, Nika Ozimc pa je bila 22. Zmagala je Italijanka Mathilde Rosa, pred Švicarko Hannah Mueller in Francozinjo Pauline Freslon.

Dva predstavnika smo imeli v konkurenci kajakašev. Mladinca Tjaš Til Kupsch in Lenart Stanovnik sta v močni konkurenci priveslala na 21. oziroma 23. mesto. Za dvojno francosko zmago sta poskrbela Maxence Barouh in Felix Bouvet, tretji pa je bil Čeh Adam Satke.

V preostalih kategorijah svojih predstavnikov nismo imeli. Med kanuisti sta bila prvi in drugi Francoza Theo Viens in Stephane Santamaria, medtem ko je bron pripadel Čehu Ondreju Rolencu. V ženskem kanuju je znova zmagala Italijanka Cecilia Panato, druga je bila Francozinja Laura Fontaine, tretja pa Čehinja Marie Nemcova. Med dvojci sta Čeha Daniel Suchanek in Ondrej Rolenc prehitela francoski posadki Pierre Troubady – Hugues Moret in Maniel Roussin – Tanguy Roussin.