Bratislava gostila kongres ECA

0
434

V Bratislavi je ta konec tedna potekal kongres evropske kajakaške zveze (ECA). Na kongresu so volili podpredsednika, generalnega sekretarja ter dva člana upravnega odbora.

Slovaško glavno mesto je le teden dni po svetovnem prvenstvu v slalomu, spustu in ekstremnem slalomu znova gostilo kajakaško druščino. Tokrat so se zbrali na kongresu evropske kajakaške zveze (ECA). Delegati so volili podpredsednika, generalnega sekretarja ter dva člana upravnega odbora.

Na mesto podpredsednika ECA je bil znova izvoljen Slovak Miroslav Haviar, funkcijo generalnega sekretarja pa bo prihodnja štiri leta še naprej opravljal Hrvat Branko Lovrić. Prav tako bo nadaljnja štiri leta član upravnega odbora Madžar Peter Karai. V upravni odbor je bil izvoljen tudi Nizozemec Ruud Heijselaar, sicer tehnični delegat evropske zveze za kajakaški maraton. V upravnem odboru bo zamenjal sonarodnjakinjo Elly Mueller, ki tokrat ni kandidirala. Postala je častna članica upravnega odbora, na kongresu pa je prejela tudi plaketo v zahvalo za več desetletij, ki jih je posvetila delu v kajakaštvu. Na kongresu so za preglednika računov znova imenovali Bolgarko Evelino Petrovo. Član upravnega odbora ECA je sicer tudi Andrej Jelenc, ki pa mu štiriletni mandat poteče čez dve leti.

Vodstvo ECA je delegate obvestilo o statusu kajakaštva v okviru večšportnih dogodkov. Prihodnje leto bosta sprint na mirnih vodah in parakajakaštvo del evropskega prvenstva več športov v Munchnu, leta 2023 bo sprint znova del evropskih iger, prvič pa bosta v tekmovalnem programu evropskih iger v Krakovu tudi slalom na divjih vodah in ekstremni slalom. Prav tako bo sprint na mirnih vodah del programa olimpijskega festivala evropske mladine (EYOF), ki ga bo gostil Maribor.