Sedem slovenskih zmag v Celovcu

0
516

V Celovcu je potekala tradicionalna slalomska tekma Alpe Adria, ki je privabila tekmovalke in tekmovalce iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije in Hrvaške. Slovenci so dosegli zmage v kar sedmih kategorijah.

Nejc Polenčič je bil najboljši v članski konkurenci kanuistov, kjer je za dve sekundi prehitel Juša Javornika, na tretjem mestu med člani pa je končal Italijan Nicola Barricelli. V absolutni konkurenci je imel sicer čas, ki bi zadoščal za tretje mesto med člani, Žiga Lin Hočevar, ki je zmagal med mladinci. Drugi v konkurenci mladincev je bil Italijan Marino Spaniol, tretji pa je bil Martin Gale.

Med kajakašicami je imela najhitrejši čas dneva Ula Skok, ki je zmagala v konkurenci mladink, pred Saro Belingar in Najo Pinterič. Lea Novak, ki je imela absolutno drugi čas med kajakašicami, je bila najboljša članica. Druga med članicami je bila Eva Alina Hočevar, tretja pa Italijanka Eleonora Lucato.

Med kajakaši je zmagal Ulan Valant, pred Italijanoma Lorenzom Veronesijem in Manuelom Upmerjem. V mladinski konkurenci so vsa prva tri mesta osvojili Slovenci. Zmagal je Urban Gajšek, drugi je bil Žiga Lin Hočevar, tretji pa Jakob Šavli.

V članski konkurenci kanuistk je zmaga po pričakovanjih ostala v Avstraji, zahvaljujoč Nadine Weratschnig. Na drugo mesto je s štirimi sekundami zaostanka priveslala Lea Novak, tretja pa je bila Eva Alina Hočevar. Med mladinkami je zmagala Naja Pinterič, pred Asjo Jug in Saro Globokar.

Tekmovali so tudi mlajši slalomisti in slalomistke, v kategoriji dečkov in deklic. Med kanuisti sta bila Andrej Jeklin in Gašper Krivic drugi oziroma tretji (zmagal je Italijan Ricardo Pontarollo), med kajakaši pa je bil Tjaš Velikonja tretji (prvi mesto sta zasedla Italijana Andrea Nardo in Daniele Romano).

Foto: KK Simon