Nika Ozimc in Lenart Stanovnik na Kolpi zmagala v sprintu na divjih vodah

0
518

Kolpa je gostila še zadnje dejanje spustaške sezone 2021. V soorganizaciji KZS in zagrebške kajakaške zveze je potekal ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah, ki pa je hkrati štel tudi za slovensko državno prvenstvo v tej divjevodaški disciplini, saj je v obeh prejšnjih terminih odpadlo. Po dolgi in naporni sezoni so naši najboljši odšli na počitek, tako da so se zmag veselili naši mlajši spustaši in spustašice.

V konkurenci kajakašev mladincev je po pričakovanjih slavil kajakaš tacenskega kluba Lenart Stanovnik, ki je avgusta v Solkanu postal mladinski evropski prvak v sprintu na divjih vodah. Čeprav je še mladinec, je bil najhitrejši tudi v absolutni konkurenci, in sicer je imel pol sekunde hitrejši čas kot zmagovalec med člani Dušan Mačkić iz Bosne in Hercegovine. Na drugo mesto med mladinci je priveslal Klemen Breznik, na tretje pa Žiga Zidar.

V članski konkurenci kajakašev slovenskih predstavnikov tokrat ni bilo. Kot že omenjeno je zmagal Dušan Mačkić, na drugo in tretje mesto pa sta priveslala Makedonca Aleksander Zlatarov in Ljubomir Spasikj.

V konkurenci kajakašic je bila najboljša Nika Ozimc, ki je od starta do cilja potrebovala 52 sekund in 43 stotink. Sekundo in deset stotink je za njo na drugem mestu zaostala Živa Jančar, tretja pa je bila Ula Skok, ki je bila počasnejša za dobre štiri sekunde.

V moški konkurenci kanuistov Slovencev ni bilo na startu. Zmagal je Hrvat Tomislav Hohnjec, pred Bošnjakom Dušanom Mačkićem in še enim Hrvatom Jankom Presečkim. Med kanuistkami je nastopila le Hrvatica Alba Zoe Gržin.