Živa Jančar zmagovalka skupnega seštevka ECA pokala v sprintu na divjih vodah

0
413

S tekmo v sprintu na divjih vodah na Kolpi se je zaključila letošnja serija za ECA evropski pokal v tej divjevodaški disciplini. V ženski konkurenci se je v skupnem seštevku serije zmage med kajakašicami veselila Živa Jančar.

Kajakašica ljubljanskega kluba je nastopila na dveh izmed treh tekem v seriji in se z drugim mestom na Kolpi povzpela na prvo mesto v skupnem seštevku. Poleg tega je tekmovala tudi v Čeških Budejovicah. Drugouvrščena kajakašica serije Čehinja Alexandra Plachtova je tekmovala na prvi tekmi v Mezzani in drugi v Čeških Budejovicah in imela 24 točk manj od Žive Jančar, na tretjem mestu v skupnem seštevku pa je bila Italijanka Cecilia Panato. Nika Ozimc je bila skupno peta, Ana Šteblaj deveta, Ula Skok deseta, Sara Globokar 19.

V konkurenci kajakašev so naši predstavniki med člani nastopili le na tekmi v Čeških Budejovicah. V skupnem seštevku je bil tako Nejc Žnidarčič peti, Anže Urankar sedmi, Tjaš Til Kupsch 31., Matija Preskar 43., Blaž Mihelič 51., Gašper Vinkovič pa 63. Trojna zmaga v skupnem seštevku je odšla v Makedonijo, saj so njihovi kajakaši nastopili na vseh treh tekmah in tako prišli do točk na vseh možnih tekmah. Najboljši je bil Aleksandar Zlatarov, drugi je bil Ljubomir Spasikj, tretji pa Enis Nebiovski.

V skupnem seštevku evropskega pokala med kanuistkami je bila Sara Globokar 14. Zmagala je Hrvatica Alba Zoe Grzin, pred Italijanko Cecilio Panato in Čehinjo Terezo Kneblovo.

V skupnem seštevku ECA mladinskega evropskega pokala je Sara Globokar med kanuistkami zasedla peto mesto, med kajakašicami pa je bila 19. V konkurenci kajakašev mladincev je bil Lenart Stanovnik 13., Klemen Breznik 15., Žiga Zidar 16., Jon Šenk 17., Tjaš Til Kupsch 22., Blaž Mihelič 28., Gašper Vinkovič pa 38.