Za konec svetovnega pokala v Szegedu Jošt Zakrajšek 6. na 5000 metrov.

0
448

S preizkušnjo kajakašev na 5000 metrov se je danes v Szegedu končal svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenske barve na Madžarskem je zastopala peterica, a je zaradi nekoliko spremenjenega programa tekem zadnji dan tokrat veslal le Jošt Zakrajšek. Na 5000-metrski razdalji je zasedel šesto mesto.

Jošt Zakrajšek je uspešno nastopil v povsem zadnji tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu. V cilj je priveslal kot šesti, večino tekme pa bil v boju za naskok zmagovalnega odra.

Po tekmi je Zakrajšek povedal: “Prva dva kroga sta bila dobra, stvari so bile pod kontrolo v prvi skupini. Žal se ni zgodilo, da bi bili v prvi skupini samo trije tekmovalci. V drugem obratu se mi zdi, da me je nekdo zadel v rep čolna, kar mi je pobralo kar nekaj energije, da sem se znova priključil. Žal so takšne hitrosti, da ti vsaka napakica pobere veliko energije, ampak na koncu je vseeno šesto mesto odlično. To je lepa popotnica za drugo leto.”

Zlato kolajno si je priveslal Portugalec Fernando Pimenta, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Madžara Balint Noe in Kornel Beke.

V petek, soboto in nedeljo smo v kajakaškem centru v Szegedu spremljali peterico Slovencev, od katerih je bil najizkušenejši Zakrajšek, Mia Medved in Rok Šmit sta že nastopila na članskih tekmah najvišjega nivoja, medtem ko sta Miha Fartek in Tit Faletič tokrat debitirala na tekmah svetovnega pokala.

“Po odpovedi nastopa Špele in Anje na tem svetovnem pokalu, saj sta se odločili, da že v naslednjih tednih začneta s pripravami na novo sezono, so bila pričakovanja na tej tekmi nižja. Najboljši in najizkušenejši tekmovalec tu je bil Jošt Zakrajšek. Jošt je nastopal v skladu s pričakovanji, obdržal je pozicijo, ki jo je držal tudi v prejšnjih letih. Zanj je bil nastop na tej tekmi zelo koristen, saj bo ravno tu v Szegedu prihodnje leto potekala kvalifikacijska tekma za preostala mesta za nastop na olimpijskih igrah. To je bila dobra izkušnja in vpogled v konkurenco v letošnji sezoni. Sicer pa je bila ekipa mlajša, nekateri tekmovalci so prvič tekmovali na tekmi svetovnega pokala. Nastopili so solidno, pridobili so si izkušnje, upam, da bo ta nastop tudi motivacija za trening vnaprej,” je ob zaključku tekmovanja povedal Andrej Jelenc, direktor Kajakaške zveze Slovenije.

 

Rezultati: https://results.szeged2020.com/results/competition/1/races