Začenja se svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in U23

0
340

V Ivrei, ki je lani gostila člansko evropsko prvenstvo, se začenja svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. V Italiji bo tekmovala tudi močna mlada slovenska reprezentanca.

Vse od torka do nedelje bodo oči slalomske javnosti uprte v Ivreo, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Slovenske barve bo zastopalo dvajset tekmovalk in tekmovalcev.

Med mlajšimi člani bodo v kajaku tekmovali Ulan Valant, Marko Petek in Lan Tominc, med kajakašicami Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Sara Belingar, vse tri bodo veslale tudi v kanuju, med kanuisti pa se bodo za čim višja mesta potegovali Nejc Polenčič, Juš Javornik in Andrej Jeklin. V ekstremnem slalomu bodo nastopili Tine Kancler in Marko Petek ter kajakašici Eva Alina Hočevar in Lea Novak.

V mladinski konkurenci bodo nastopili kajakaši Žiga Lin Hočevar, Rene Jeklin in Atej Zobec Urbančič, kajakašice Naja Pinterič, Ula Skok in Ema Lampič, kanuistke Naja Pinterič, Ema Lampič in Asja Jug ter kanuisti Žiga Lin Hočevar, Martin Gale in Matej Trojanšek. V ekstremnem slalomu bodo zadnji dan prvenstva veslali Žiga Lin Hočevar, Rene Jeklin, Jakob Šavli, Naja Pinterič in Ema Lampič.

Prvenstvo bodo uradno odprli danes zvečer, prve tekme pa bodo na sporedu v torek, ko se bodo udeleženci in udeleženke potegovali za kolajne v ekipnih tekmah. V sredo so na sporedu kvalifikacije kajakašev, kajakašic, kanuistov in kanuistk do 23 let, v četrtek pa še vse kvalifikacije v mladinski konkurenci. V petek bodo na sporedu polfinalne in finalne vožnje kajakašev in kajakašic do 23 let ter kanuistov in kanuistk v mladinski konkurenci, v soboto pa še polfinala in finala kanuistov in kanuistk do 23 let ter kajakašev in kajakašic do 18 let. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s tekmami ekstremnega slaloma.

Spletna stran (rezultati, spletni prenos): https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/ivrea-2022