Začenjajo se evropske igre

0
899

Še pred uradno otvoritvijo evropskih iger v Krakovu, ki bo potekala v sredo zvečer, bodo sprinterji na mirnih vodah veslali na prizorišču Kryspinow Waterway. Slovenske barve bosta zastopala Špela Ponomarenko Janić in Anže Urankar, ki pa prvi tekmovalni dan še ne bosta nastopila.

Prvi dan evropskih iger bodo v sprintu na mirnih vodah veslali v četvercih in dvojcih, a še brez slovenskih predstavnikov. Nastopila bosta Špela Ponomarenko Janić med kajakašicami na 200 in 500 metrov ter Anže Urankar med kajakaši na 200 in 500 metrov, skupaj pa tudi v mešanem kajakaškem dvojcu na 200 metrov.

Te tekme bodo na sporedu od četrtka dalje. V četrtek bo najprej v kvalifikacijah na 200 metrov veslal Urankar, sledila bo še kvalifikacijska tekma Špele Ponomarenko Janić na 200 metrov, popoldne pa še polfinala omenjenih kategorij ter kvalifikacije mešanih kajakaških dvojcev. V petek bodo tekmovalni dan začele kajakašice s kvalifikacijami na 500 metrov, ki jim bodo sledili še kajakaši na isti razdalji. Popoldne so na sporedu finalne tekme na 200 metrov ter polfinala kajakašic in kajakašev na 500 metrov ter mešanih kajakaških dvojcev na 200 metrov. Zadnji dan sprinterskih preizkušenj, ki bo v soboto, bo prinesel še finalne nastope na 500-metrski razdalji ter finale mešanih dvojcev na 200 metrov.

UPORABNE POVEZAVE

SPLETNA STRAN: https://www.european-games.org/

REZULTATI: https://results.european-games.org/EG2023/ENG/schedule/CSP/all-days/all-event

EUROPEAN GAMES TV: https://europeangames.tv/

VSTOPNICE: https://tickets.european-games.org/eg2023/homePage

PRENESITE URADNI APP: