Zadnji dan še tri kolajne

0
548

Tudi zadnji dan svetovnega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah je minil v znamenju uspeha slovenske reprezentance. Na individualni sprinterski tekmi je kajakašica Ajda Novak postala svetovna mladinska prvakinja, med kajakaši pa sta si drugo in tretje mesto priveslala Vid Debeljak in Simon Brus.


Svetovno mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v češki Opavi bo slovenski ekipi ostalo v izjemno lepem spominu. Zadnji dan prvenstva so v individualnih sprinterskih preizkušnjah Slovenci namreč osvojili tri kolajne. Najžlahtnejšo si je med kajakašicami priveslala Ajda Novak, ki je bila od najbližje zasledovalke Melanie Mathys iz Švice hitrejša za več kot sekundo in pol. Tretje mesto je osvojila domačinka Klara Padourova. Poleg Novakove so nastopile še tri slovenske tekmovalke. Dobitnica srebrne kolajne v klasični kanuistični preizkušnji, Anja Kancler, je zasedla 12. mesto, Neža Vrevc je bila 17., Tonka Kadilnik pa 24.


Izjemen uspeh sta med kajakaši dosegla tudi Vid Debeljak in Simon Brus, ki sta na tem prvenstvu že osvojila zlato ekipno kolajno v spust sprintu. Tokrat sicer nista prišla na najvišjo stopničko. Vid Debeljak je zasedel drugo mesto, za zlato kolajno pa zaostal za vsega osem stotink sekunde. Tretji pa je bil Simon Brus, ki je zmagovalcem Andrejem Malekom, zaostal za 45 stotink sekunde. Dobro sta nastopila tudi preostala slovenska predstavnika, saj sta oba končala tekmo med najboljšo deseterico. Rok Markočič je bil osmi, Simon Oven pa deveti.


V konkurenci kanuistov je izmed Slovencev najbolje nastopil tretjeuvrščeni s klasične tekme Luka Žganjar, ki je v sprintu zasedel peto mesto. Med prvo deseterico je bil tudi Andrej Črepinšek, ki je bil deveti, Žiga Taljat je bil 20., Jure Kljun pa 25. Zmagal je Francoz Antoine Demateis, drugi je bil Čeh Vladimir Slanina, tretji pa še en Francoz Anthony Ruiz.


Med kanuistkami je Anja Kancler, edina slovenska predstavnica, tekmo končala na četrtem mestu. Zmagala je Francozinja Marjolaine Hecquet, druga je bila Čehinja Eliška Čapakova, tretja pa še ena domačinka Denisa Foltysova. Med dvojci, kjer Slovenija ni imela svojega predstavnika, sta kolajni osvojila francoska dvojca Ruiz-Pazat in Hanryon-Crette in Čeha Suchanek-Jilek.


Fotogalerija:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=253&u=celo

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=107