Zadnji dan tekme v Pieštanih štirje finalni nastopi slovenskih sprinterjev.

0
326

Zadnji dan mednarodne tekme v sprintu na mirnih vodah v Pieštanih so v finalih na 200 metrov veslali štirje slovenski čolni. Rok Šmit je v konkurenci mlajših mladincev zasedel peto mesto, Tilen Vidovič je med mlajšimi člani zasedel šesto mesto, šesta sta bila tudi mladinca Alan Apollonio in Matic Klobučar v kajakaškem dvojcu, deveto mesto v mladinski konkurenci pa si je priveslal Patrik Toš.

Mladi sprinterji na mirnih vodah so s tekmami na 200 metrov zaključili z nastopi na izjemno močni mednarodni tekmi na Slovaškem. Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbel mlajši mladinec Rok Šmit, ki je v finalu zasedel peto mesto. Zmagal je Kazahstanec Oleg Janitski, drugi je bil Srb Aleksa Turudić, tretji pa Poljak Patryk Grzelka.

Na šestem mestu je tekmovanje končal mlajši član Tilen Vidovič, ki je odlično veslal v polfinalu in se v finale uvrstil s prvim časom svoje skupine. V finalu sta bila najboljša Slovaka Miroslav Zatko in Martin Vajda, tretji pa je bil Kanadčan Shaun Fair.

Na šestem mestu sta tekmovanje končala tudi Alan Apollonio in Matic Klobučar, ki sta bila odlična na 500 in 1000 metrov, kjer sta si priveslala prvo in drugo mesto. Zmagala je nemška posadka Tobias Walz – Maximilian Zenker, druga sta bila Srba Nemanja Stanivuković – Zoran Vidović, tretja pa Slovaka Jerguš Jacko – Filip Valo.

Na tekmi sta nastopala tudi mladinca Jani Jarc in Patrik Toš. Jani Jarc je obstal v polfinalu, Patrik Toš pa je v finalu zasedel deveto mesto. Zmagal je Portugalec Diogo Lopes, drugi je bil Nemec Max Lemke, tretji pa Slovak Filip Valo.