Zadnji dve tekmi svetovnega pokala v sezoni 2017 bosta potekali v Augsburgu.

0
441

Pretekli vikend je postregel z nekaj izjemnimi rezultati slovenskih reprezentantov in največjimi kajakaškimi tekmovanji, med katerimi je bilo v ospredju evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Ljubljani z ekipnim naslovom evropskih prvakinj naših kajakašic ter srebrom kanuistične ekipe. Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je osvojila dve srebrni kolajni na svetovnem pokalu v Beogradu, na tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah pa sta zmagi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah dosegla Simon Oven in Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil drugi, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta bila tretja med dvojci.

Medtem ko imajo sprinterji na mirnih vodah in slalomisti na divjih vodah ta vikend predah od največjih tekmovanj, pa spustaše na divjih vodah v soboto in nedeljo čakata še dve tekmi svetovnega pokala, in sicer v Augsburgu.

V soboto bo na slalomski progi, ki je leta 1972 gostila tudi olimpijske igre, potekala preizkušnja v sprintu. Začetek prve kvalifikacijske vožnje je predviden ob 10. uri, začetek druge ob 12.30, ob 16. uri pa se bodo začele finalne preizkušnje. V nedeljo bo na sporedu še tekmovanje v klasičnem spustu.

Slovenske barve bo na tekmi zastopala skoraj enaka ekipa, kot na prvih dveh tekmah svetovnega pokala, ki sta potekali v Švici. V kajaku bodo veslali Simon Oven, Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak, Anže Urankar, Maks Frančeškin in Tim Novak, v dvojcu Maks Frančeškin in Simon Hočevar, slednji bo nastopil tudi v kanuju enosedu. Prvič pa bo na tekmi svetovnega pokala nastopila tudi mladinka Eva Alina Hočevar, hči Simona Hočevarja, ki je na progi v Augsburgu leta 1996 osvojil naslov evropskega prvaka v slalomu na divjih vodah.

 

Rezultati bodo na voljo na: http://www.kanu-schwaben-augsburg.de/icf-weltcup-finale-wildwasserrennsport-2017.html