Novi uspehi slovenskih spustašev.

0
593

Pester kajakaški vikend so z novimi uspehi kronali tudi spustaši na divjih vodah. Ti so ta vikend tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Švici, kjer je že v sobotnem klasičnem spustu blestel Simon Oven in priveslal do zmage. Tudi v nedeljo, ko je bil na sporedu sprint na divjih vodah, slovenska paradna disciplina, se je slovenska ekipa lahko veselila. Nejc Žnidarčič je namreč zmagal med kajakaši, Vid Debeljak je bil drugi, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta bila tretja med dvojci.

Muota – prizorišče, ki bo prihodnje leto gostilo svetovno prvenstvo, je postreglo z odličnimi rezultati slovenske ekipe. V konkurenci kajakašev so se zelo izkazali Slovenci. Nejc Žnidarčič je s progo opravil v 58 sekundah in sedmih stotinkah ter se veselil nove zmage v svetovnem pokalu. Le 42 stotink sekunde za njim je preizkušnjo končal aktualni evropski prvak Vid Debeljak, na tretje mesto pa je priveslal Francoz Paul Jean. Simon Oven je zasedel peto mesto, Maks Frančeškin 11., Tim Novak pa 14. Anžetu Urankarju, bronastemu z evropskega prvenstva, se ni uspelo uvrstiti v finale.

Na zmagovalne stopničke sta se povzpela tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar med dvojci. Slovenca sta zaostala le za dvema francoskima dvojicama. Najboljša sta bila Tony Debray in Louis Lapointe, druga pa Stephane Santamaria in Quentin Dazeur.

V finalu kanuistov je veslal Simon Hočevar. V kvalifikacijah je zasedel tretje mesto, a so ga nato v finalu, kljub temu, da je v drugi vožnji dneva postavil boljši čas, prehiteli tekmeci, tako da je tekmo končal na osmem mestu. Zmagal je Čeh Ondrej Rolenc, pred Francozoma Louisom Lapointom in Theom Viensom.

Spustaši na divjih vodah se bodo sedaj preselili v Nemčijo, kjer jih čaka svetovni pokal v Augsburgu.

 

 

REZULTATI: http://www.wm-muota2018.ch/fileadmin/media/resultate/Rangliste_Sprint_Komplett.pdf