Zakrajšek slavil na Kitajskem

0
509

Peking, 20. decembra (STA) – V kitajskem mestu Lui Ku se je končalo 1. mednarodno odprto prvenstvo na divjih vodah “Nu Jiang 2010”. Tekmovanja sta se po povabilu prirediteljev udeležila tudi Slovenca Jošt Zakrajšek in Fedja Marušič, ki sta se dobro odrezala. Zakrajšek je na trietapni tekmi zmagal, Marušič pa je bil tretji.


Zakrajšek, ki se v zadnjem obdobju posveča predvsem kajakaštvu na mirnih vodah oziroma sprintu, nikakor pa še ni “pozabil” svojih slalomskih in spustaških dni, je zmagal v vseh treh etapah, kljub temu, da je bila oprema, ki so jim jo zagotovili organizatorji, slaba (razmajani in preluknjani čolni itd.). Dobro se je odrezal tudi nekdanji slalomist, zdaj pa trener Marušič, ki je slovenski uspeh (nastopilo naj bi skupaj približno 60 tekmovalcev) dopolnil s tretjim mestom.


Tekmovanje so sestavljale tri enodnevne etape. Skupna dolžina je znašala okoli 80 kilometrov. Tekmovanje – udeleženci so se merili v čolnih za slalom na divjih vodah – je bilo nekakšna mešanica več različnih dejavnikov, zato so morali tekmovalci pokazati kar precej veščin in fizične pripravljenosti, je sporočil generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije Jakob Marušič.


Na Kitajskem je bilo tekmovanje po besedah slovenskih predstavnikov odmevno in velika reklama za kajakaški šport kot tudi za naravo in njeno varovanje oziroma obvarovanje. Reka Nu Jiang (po slovensko “jezna reka”) teče po gorati in večini slabo poznani pokrajini, njen zgornji tok pa so prvič preveslali šele v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.


Fotoreportaža:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=240&u=celo