Zakrajšek znova šesti na 5000 metrov.

0
596

Sprinterji na mirnih vodah so zaključili z drugo tekmo svetovnega pokala. V Račicah je Jošt Zakrajšek zadnji dan zasedel šesto mesto na 5000 metrov. Kajakašica Anja Osterman je v finalu C na 200 metrov zasedla četrto mesto, kajakaš Maks Frančeškin pa je bil v finalu C na 500 metrov šesti.

Zadnji tekmovalni dan druge tekme svetovnega pokala v čeških Račicah so se iz startnega bloka podali vsi trije slovenski predstavniki na tem tekmovanju. Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je na 5000-metrski razdalji osvojil šesto mesto. Enako pozicijo je zasedel tudi na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala v Milanu. Za pet kilometrov dolgo progo je potreboval nekaj več kot dvajset minut in pol. Tako kot v Italiji pred dvema tednoma je tudi tokrat slavil Avstralec Ken Wallace, drugi je bil Nemec Max Hoff, ki je bil v Milanu na tej razdalji tretji, bron pa si je tokrat priveslal Danec Rene Holten Poulsen.

V finalu C na 200 metrov je nastopila kajakašica Anja Osterman, ki je bila s časom 44.276 četrta, v skupni razvrstitvi pa 22. V finalu C so pred njo tekmo končale Iranka Hakimimoghaddamova, Britanka Sawersova in Kazahstanka Podoinikova, v finalu A pa se je nove zmage veselila Novozelandka Lisa Carrington. Srebrno kolajno si je priveslala Francozinja Sarah Guyot, tretja pa je bila Poljakinja Karolina Naja.

Ljubljančan Maks Frančeškin je prav tako veslal v finalu C, le da na 500-metrski razdalji. Svojo prvo tekmo svetovnega pokala na tej razdalji je končal s šestim mestom v svoji finalni skupini, skupno pa je zasedel 24. mesto. V finalu A je zmagal Čeh Josef Dostal, drugi je bil Avstralec Ken Wallace, tretji pa Nemec Max Hoff.

Pred sprinterji na mirnih vodah je le še ena tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni, ki jo bo gostil madžarski Szeged.

 

Rezultati: http://www.sportis.cz/csv.php?id=1451&co=startovka