Zmagali so predstavniki OŠ Koper.

0
587

Bohinj je tudi letos gostil tekmo državnega prvenstva v velikih kanujih za osnovne šole. V  prvi polovici maja, natančneje 14. maja, so se osnovnošolci zbrali na prizorišču, ki bo v začetku julija gostilo evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu, in pokazali svoje kanuistično znanje.

Na tekmi na Bohinjskem jezeru je nastopilo 21 ekip, ki pa so bile zaradi bolj poštenih bojev razdeljene v skupini registriranih in neregistriranih tekmovalcev. Šest ekip je bilo takih, v katerih so nastopili tekmovalci oziroma tekmovalke, ki so registrirani v tekmovalnem sistemu Kajakaške zveze Slovenije, preostale ekipe pa so se sestavljali učenci in učenke, ki se s kajakaštvom ne ukvarjajo na tekmovalnem nivoju. V absolutni konkurenci so se prvih petih mest veselile registrirane ekipe. Najboljši so bili člani ekipe OŠ Koper, drugi so bili predstavniki OŠ Franceta Bevka iz Tolmina, tretji tekmovalci OŠ dr. Janeza Mencingerja iz Bohinjske Bistrice, četrti osnovnošolci iz Brežic, peti pa predstavniki OŠ Vavta vas iz Straže pri Novem mestu.

V konkurenci neregistriranih ekip so zmagali člani druge ekipe OŠ dr. Janeza Mencingerja iz Bohinjske Bistrice, ki so bili absolutno šesti. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa OŠ Brezovica iz Brezovice pri Ljubljani, na tretje pa OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični.

Državno prvenstvo v velikem kanuju za osnovne šole bo potekalo tudi prihodnje leto, in sicer 12. maja 2016. Lokacija tekmovanja bo druga, saj bodo tekmovalci namesto v Bohinju veslali na Savi pod gradom Rajhenburg v Brestanici.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/2015_ŠŠT_VELIKI_KANU_PGcS.xls