Zmage na Pokalu Celja v roke državnih prvakov.

0
631

Po koncu članskega državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah so obiskovalci proge na Špici v Celju lahko uživali še v nočni tekmi pod reflektorji za Pokal Celja. Tudi na tej tekmi so zmage dosegli tisti tekmovalci, ki so bili najboljši že v popoldanskem delu tekmovanja. Simon Brus je zmagal med kajakaši, Urša Kragelj med kajakašicami, Benjamin Savšek pa med kanuisti.

Celjska proga je gostila drugo tekmo za Pokal Celja, na kateri so imeli pravico nastopa najboljši tekmovalci z državnega prvenstva ter povabljenci, ki so jim mesto zagotovili organizatorji (t. i. “wild card”). Tekmo so izvedli v večernih urah, s pričetkom ob 19.30, tekmovalci pa so svoje slalomske veščine kazali pod reflektorji. Tekmo si je ogledalo več kot 500 ljudi.

Podobno kot na tekmi državnega prvenstva so zmage dosegli reprezentanti Urša Kragelj, Benjamin Savšek in Simon Brus, so se pa na zmagovalni oder tokrat uvrstili tudi nekateri tekmovalci, ki se jim popoldanski nastop ni izšel za uvrstitev med prve tri.

V konkurenci kajakašic je Urša Kragelj podobno kot v polfinalu nastop končala s precejšnjo prednostjo. Tokrat je bila skoraj šest sekund hitrejša od Ljubljančanke Ajde Novak, na tretje mesto pa se je s še večjim zaostankom uvrstila Neža Vrevc.

Skoraj sekunda in pol je ločila prvo- in drugouvrščena Celjana v konkurenci kajakašev. Simon Brus je premagal klubskega kolega Martina Srabotnika, na tretje mesto pa se je uvrstil še en članski reprezentant Martin Albreht, ki mu je visoko uvrstitev na državnem prvenstvu odneslo 52 kazenskih sekund.

Najbolj tesen je bil razplet med kanuisti, kjer sta se za prvo mesto udarila klubska sotekmovalca Benjamin Savšek in Jure Lenarčič. Tudi tokrat je bil uspešnejši svetovni podprvak Savšek, ki bo imel na pravkar končano sezono 2014 izjemno lepe spomine. Lenarčič je za njim zaostal le za 0,56 sekunde. Oba tekmovalca sta prikazala daleč najhitrejši vožnji. Savšek je namreč zmagal s štirimi kazenskimi sekundami, Lenarčič pa je bil drugi z dvema dodatnima sekundama. Na tretje mesto se je uvrstil Italijan Marco Babuin, ki je s progo opravil brez dotikov.

Kajakaški dan v Celju s tekmo državnega prvenstva, tekmo za Pokal Celja in glasbenim programom s koncertom Neishe pomeni zaključek letošnje izjemno uspešne slalomske sezone 2014. Že jutri bo sicer v Bohinju na programu še državno prvenstvo v kajakaškem maratonu, ta mesec sledijo še Kostanjeviška regata, ljubljanski kajakaški maraton in še ena maratonska preizkušnja za Pokal Bistrice.