Znani so potniki na kvalifikacije za MOI v Barceloni.

0
344

Na jezeru Vogršček so potekale interne kvalifikacije za izbor ekipe, ki bo aprila odpotovala v Barcelono, kjer bodo potekale kvalifikacije za nastop na mladinskih olimpijskih igrah, ki jih bo gostila Argentina. Pot v Barcelono so si zagotovili Lan Tominc, Jakob Stojanovič, Eva Alina Hočevar, Helena Domanjko, Hana Iljaš, Maj Oštrbenk in Lenart Lapornik. Predlagano ekipo morajo sicer še dokončno potrditi.

Interne kvalifikacije mladih slovenskih kajakašic, kajakašev, kanuistov in kanuistk bi morale potekati v Bohinju, a so zaradi vztrajne zime poiskali nadomestno lokacijo na jezeru Vogršček v Vipavski dolini. Naporen kvalifikacijski dan, kjer so tekmovalke in tekmovalci morali prikazati dobro pripravljenost, je največ veselja prinesel Evi Alini Hočevar, ki si je zagotovila kvalifikacijski nastop tako v kajaku kot v kanuju. V kajaku bo v Barceloni svojo priložnost iskala tudi Helena Domajnko, v kanuju pa Hana Iljaš. Med kajakaši sta se najbolje odrezala Lan Tominc in Jakob Stojanovič, med kanuisti pa Maj Oštrbenk in Lenart Lapornik.

Letošnje mladinske olimpijske igre bo gostil Buenos Aires, kvalifikacijski sistem pa se razlikuje od tistega v preteklosti, ko so igre potekale v Singapurju in Nanjingu, kjer sta se kolajn veselila Simon Brus in Anže Urankar. Za nastop v Argentini naj bi se tako potegovalo prek 300 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 držav, v starosti od 15 do 18 let. Vsaka sodelujoča nacionalna zveza bo lahko v Španijo poslala največ osem predstavnikov, po dva v vsaki izmed kategorij (kajak in kanu tako v ženski kot moški konkurenci). V Barceloni si bo mesto zagotovilo po 29 tekmovalk in tekmovalcev.

Predlagana ekipa za nastop v Barceloni:

K1Ž – Eva Alina Hočevar, Helena Domajnko

C1Ž – Eva Alina Hočevar, Hana Iljaš

K1M – Lan Tominc, Jakob Stojanovič

C1M – Maj Oštrbenk, Lenart Lapornik

Foto: Facebook – Mitja Oštrbenk in KK Simon