Žnidarčič in Cof najhitrejša na evropskem pokalu na Kolpi.

0
235

Kolpa ta konec tedna gosti ECA evropski pokal v spustu na divjih vodah. V petek je bila na sporedu preizkušnja klasičnega spusta, v soboto pa sprintersko tekmovanje, ki so se ga udeležili tudi naši najboljši divjevodaši. V kanuju je zmagal Blaž Cof, v kajaku pa Nejc Žnidarčič.

V konkurenci tekmovalcev in tekmovalk iz sedmih držav, poleg Slovencev in Hrvatov so tekmovali še Avstrijci, Nemci, Makedonci, Bošnjaki in Srbi, sta v najmočnejših konkurencah za zmago poskrbela naša reprezentanta Blaž Cof in Nejc Žnidarčič.

Žnidarčič je od starta do cilja potreboval 56,20 sekund, kar je 34 stotink manj od drugouvrščenega Anžeta Urankarja. Na tretje mesto je priveslal Tim Novak, ki pa je zaostal za sekundo in 7 desetink.

S sekundo naskoka se je zmage med kanuisti veselil Blaž Cof, ki sta mu na zmagovalnem odru družbo delala Hrvata Luka Obadić in Tomislav Hohnjec.

Med kajakašicami je tako kot v petkovem klasičnem spustu zmagala Avstrijka Valentina Dreier. Na drugo mesto je priveslala Ana Šteblaj, ki je bila počasnejša za 33 stotink sekunde, tretja pa je bila Živa Jančar.

Med kanuistkami je nastopila le Hrvatica Alba Zoe Grzin, med dvojci pa Taj Kevin Bizjak in Matija Preskar.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/2-10-3-10-2020-osilnica-eca-cup-wildwater/