V finalu EP veslali Eva Alina Hočevar in Zala Zanoškar.

0
485

Za slalomisti na divjih vodah je prvi dan posamičnih finalnih odločitev na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. V finalu smo imeli dve prtedstavnici, in sicer v mladinski konkurenci kajakašic. Eva Alina Hočevar je bila na koncu šesta, Zala Zanoškar pa osma. Le malo je do finala zmanjkalo Heleni Domajnko in Martinu Galetu, ki sta bila enajsta.

Potem ko so Eva Alina Hočevar, Zala Zanoškar in Helena Domajnko v petek priveslale do ekipnega naslova evropskih podprvakinj med mladinkami, so tudi v soboto nastopile zelo dobro. Eva Alina Hočevar in Zala Zanoškar sta se s šestim oziroma četrtim časom polfinala brez težav prebili v finale, le sedem stotink pa je od najboljše deseterico ločilo Heleno Domajnko, ki bo Krakov tako zapustila z enajstim mestom. V finalu sta nato Eva Alina in Zala naredili nekoliko preveč napak za uvrstitev na zmagovalne stopničke. Eva Alina je bila šesta, Zala pa osma. Medtem ko je bila Zanoškarjeva kar zadovoljna z razpletom, pa je bila Hočevarjeva razočarana, saj je dobitnica posamičnih kolajn z mladinskih EP in SP, ciljala višje. A vse še ni izgubljeno, saj jo v nedeljo čaka še nastop v kanuju, kjer prav tako sodi v krog favoritk za najvišja mesta. Nekoliko presenetljivo se je naslova mladinske evropske prvakinje veselila Nemka Paulina Pirro, debitantka na mladinskih prvenstvih. Druga je bila Francozinja Emma Vuitton, tretja pa Čehinja Katerina Bekova.

Dobra sekunda je od finalnega nastopa ločila kanuista Martina Galeta, ki je bil na koncu enajsti. V polfinalu je veslal tudi Adam Križaj in zasedel 19. mesto. Zmagal je Francoz Mewen Debliquy, drugi je bič Čeh Adam Kral, tretji pa še en Francoz Yohann Senechault.

V konkurenci kajakašic do 23 let v polfinalu veslala Lea Novak in zasedla 15. mesto. Zmagala je Nemka Elena Apel, druga je bila Poljakinja Klaudia Zwolinska, tretja pa Čehinja Antonie Galuškova.

V polfinalu kanuistov do 23 let smo imeli tri predstavnike. Na koncu je najboljši rezultat dosegel Nejc Polenčič, ki je bil 14. Klemen Vidmar se je uvrstil na 17. mesto, Urh Turnšek pa je bil 18. Naslova evropskega prvaka med mlajšimi člani se je veselil Čeh Vojtech Heger, drugi je bil Poljak Kacper Sztuba, tretji pa Rus Dimirij Kramcov.

V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s polfinali in finali kanuistk in kajakašev med mladinci in mlajšimi člani.