Žnidarčiču prve kajakaške stopničke v spustu

0
553

Nottingham, 15. maja (STA) – Slovenski spustaši so uspešno začeli tekme svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah. V angleškem Nottingahmu je namreč kajakaš Nejc Žnidarčič v sprintu osvojil drugo mesto, zaostal je le za domačinom Jonniejem Schofieldom, tretji pa je bil Francoz Arnaud Hybois. Med kajakaši sta nastopila tudi Andrej Oglajner in Pavli Kuralt, ki sta tekmo končala na 16. oziroma 19. mestu. Pri kajakašicah je Lučka Cankar osvojila osmo mesto, zmagala pa je Francozinja Nathalie Leclerc.


“Prvi tek sem odlično odpeljal, saj sem imel prednost osmih desetink, v drugi vožnji pa je bilo vse v redu do zadnjega ovinka, ko sem se zaletel v zid, tako da je zmaga šla po zlu. To je moja prva uvrstitev na stopničke, tako da so obeti za prihodnost dobri. V sredo me čaka še klasični spust, potem pa moram domov, saj imam študijske obveznosti. Ta uvrstitev je dobra napoved za EP v Chalauxu, saj, če bo šlo tako naprej, znam uspeh ponoviti. Težko je napovedati morebitne nevšečnosti, ampak ob dobrih vožnjah bi se lahko znova uvrstil med dobitnike kolajn,” je dejal Žnidarčič, ki je na prizorišču slalomskega svetovnega prvenstva iz leta 1995 poskrbel za sploh prve stopničke v svetovnem pokalu za slovenske kajakaše v spustu, saj so se doslej z vrhunskimi uvrstitvami ponašali predvsem kanuisti. Uspešen nastop slovenske odprave je s 16. mestom dopolnil Oglajner, ki je s tem izpolnil normo za nastop na evropskem prvenstvu, medtem ko je Kuralt za njo zaostal le za mesto.


V kanuju je zmagal najboljši kanuist zadnjega desetletja Italijan Vladi Panato, sledila pa sta mu Hrvata Tomislav Hohnjec na drugem in Igor Gojič na tretjem mestu. Slovenski ekipi se bo na naslednji tekmi, ki bo v sredo v Washburnu, pridružil se Jernej Korenjak.


Pri ženskah je po šestem mestu v prvi vožnji Cankarjeva veslala skoraj enako tudi v drugi, z boljšima vožnjama pa sta jo na osmo mesto potisnili dve v prvi vožnji počasnejši tekmovalki. Kot že rečeno, je zmagala Leclercova pred rojakinjo Nathalie Gastineau in Nemko Sabine Fuesser. Pri dvojcih sta bila najhitrejša Francoza Frederic Momot in Michael Didier.


Izidi:
– moški:
– K-1:
 1. Jonnie Schofield (VBr)                     141,47
 2. Nejc Žnidarčič (Slo)                         141,61
 3. Arnaud Hybois (Fra)                        141,89
..
16. Andrej Oglajner (Slo)                      147,96
19. Pavli Kuralt (Slo)                             148,57

– C-1:
 1. Vladi Panato (Ita)                            154,51
 2. Tomislav Hohnjec (Hrv)                    156,05
 3. Igor Gojič (Hrv)                                158,63

– C-2:
 1. Frederic Momot/Michael Didier (Fra) 153,00
 2. Cyril Leblond/David Silloto (Fra)       155,99
 3. Mario Peček/Robert Raus (Hrv)        161,18

– ženske:
– K-1:
 1. Nathalie Leclerc (Fra)                     &nbsp